Ziua Naţională marcată impresionant la Galaţi

Data : 1 decembrie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Mii de gălăţeni au serbat Ziua naţională a României

O sărbătoare a inimilor ce bat româneşte la Galaţi, astfel se poate caracteriza evenimentul ce a reunit gălăţenii ce au înfruntat temperaturile scăzute.

Parada de 1 Decembrie a fost unul dintre momentele forte de sărbătoare. Mii de gălăţeni de toate vârstele au ţinut să participe la aniversarea Zilei Naţionale a României organizată de Prefectura Galaţi. Comparativ cu anii anteriori, când veneau în special concitadini vârstnici ai oraşului, în acest an circa 2.000 de gălăţeni de toate vârstele au fost prezenţi la festivităţile desfăşurate pe esplanada Prefecturii, şi nu la statuia lui Cuza, faţă de alţi ani.

Adulţii şi-au adus copii să poată vedea şi ei cum este marcat în mod oficial un moment de maximă importanţă: ziua naţională, ziua care trebuie să ne reunească pe toţi. Copii, conform declaraţiilor multor părinţi ceruseră ei înşişi, chiar şi cei mici de 3-4 ani să vină la eveniment. Şi pentru că şi-au dorit să participe au fost atenţi pe tot parcursul evenimentului, fiind atraşi în special de mijloacele tehnice de intervenţie ale Armatei, Jandarmeriei, Pompierilor, Smurdului, SRI, ale trupelor speciale, etc., ce se aflau în componenţa paradei.

Toate armele au fost prezente, chiar dacă Galaţiul a trimis la Bucureşti tancurile pe care le-a putut observa toată ţara şi nu le-a oprit în oraş. O măsură logică, deoarece aducerea tancurilor pe Domnească se putea încheia cu deschiderea unei falezogăuri pe care prefectul Gabriel Panaitescu a dorit să o evite. Parte dintre gălăţeni aveau în mâini steagurile naţionale, de diferite dimensiuni şi au venit pur şi simplu pentru că au simţit să o facă, pentru că simt că România trebuie să fie un loc mai bun, în care copii şi nepoţii să aibă un viitor real.

Alocuţiunea prefectului, fanfara ,,Valurile Dunării,, şi recitalul Mariei Crăciun au asigurat deschiderea evenimentului mult aşteptat.

Prefectul s-a bucurat la rândul său de succesul evenimentului şi le-a transmis gălăţenilor un mesaj de unitate, îndemânându-i să sărbătorească, aşa cum obişnuiesc de obicei, reamintind că românii aniversează cu mare veselie toate zilele: de naştere, de nume, etc.

,,Ziua Naţională este mai presus de orice, trebuie să o avem în suflet întotdeauna, oriunde mergem, să o purtăm cu noi. Să avem dragoste faţă de Drapelul României, de stema României şi de conducătorii noştri”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

„Am remarcat că au venit foarte mulţi gălăţeni. Asta înseamnă că oamenii au început să simtă apropierea de suflet a zilelor în care noi ne sărbătorim ţara. Chiar m-am bucurat să văd mulţi oameni la manifestări, foarte mulţi copii, cărora, bănuiesc, le-a plăcut în mod deosebit partea de tehnică militară”, a adăugat prefectul de Galaţi.

Iar primarul Ionuţ Pucheanu a făcut fotografii cu toţi gălăţenii care au dorit acest lucru.

Politicienii au oferit coroane de flori la mormintele eroilor amplasate la Cimitirul Eternitatea.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de