Vom avea iluminat festiv de Crăciun! Contractul de 1,7 milioane lei a fost atribuit

Data : 6 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Acesta a fost câștigat de asocierea MK Lightning S.R.L și Luxten Lightning Company S.A.

Contractul privind închirierea și montarea echipamentelor pentru iluminatul festiv din orașul Galați a fost câștigat de asocierea MK Lightning S.R.L și Luxten Lightning Company S.A.Echipamentele pentru iluminatul festiv de sărbători vor fi montate pe străzile și bulevardele din municipiul Galați, în parcuri, rondouri și esplanade, intrări în oraș, intersecții.

Locații unde vor fi instalați brazii artificiali: Rondou b-dul Oțelarilor/b-dul Galați, Parc Eminescu, Rondou ”Piața Energiei”, Parc Viva, Parc ”Orășelul Copiilor”, Grădina Publică, Parc Micro 39b.

Valoare contractată este 1.701.705 lei (fără TVA).

Informația a fost postată și pe contul de Facebook al Primăriei și a stârnit reacții atât pro cât și contra.

„Dacă-i Luxten, e de bine. dar mi se par cam scumpe”, scrie Ștefan Bădiță în vreme ce Cristian Aurel scrie: „Oare acești bani, dacă mergeau la liceele cu profil electrotehnic, în 2 – 3 ani, cu siguranță Galațiul era împodobit mult mai frumos. Din păcate așa este în România, bani aruncați pe fereastră… Liceele de profil erau ajutate să-și dezvolte atelierele, iar elevii erau cei câștigați, așa… banii din taxele gălățenilor au fugit fără a beneficia elevii gălățeni. Parcă ne conduc străinii, nu gălățenii”!

„Rezolvați vă rog în prima fază cu prioritate iluminatul stradal! Principala arteră a orașului, strada Domnească este în beznă totală în zona Grădinii Publice și a căminelor studențești, noroc de reclamele luminoase prezente în zonă”, scrie și Silvia Istrate.

În 2015, licitaţia de 2,1 milioane de lei, organizată de Primărie, pentru ghirlande, ţurţuri luminoşi şi stele cu coadă a fost anulată, din cauză că s-a constatat că lipsea o foaie din caietul de sarcini. În 2016, Primăria a cheltuit 1,4 milioane lei pentru iluminatul festiv.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de