Vine molima? Primăria Galați cumpără 150 litri de spirt medicinal și mii de mănuși și măști

Data : 9 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Nu costă mult, dar care-i scopul?

Nu știm să se fi anunțat vreo epidemie, sezonul gripal 2018 – 2019 a trecut fără să facă victime în „Aparatul de Specialitate al Primarului municipiului Galați”, dar sunt semne că primarul Ionuț Pucheanu și funcționărimea din subordinea sa se pregătesc să reziste unei molime.

Primăria a lansat procedura de achiziție a unor „materiale igienico – sanitare pentru salariații din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului municipiului Galați și Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați”. Pentru asta e pusă la bătaie suma de 6.250 lei, fără TVA. Cu TVA, suma urcă binișor, dar dacă-i vorba de sănătatea oamenilor să nu ne zgârcim.

La „necesarul achiziției” pe primul loc e săpunul lichid. E necesară o cantitate de 500 de litri de săpun lichid pentru dozatoare, în bidoane de 4 sau 5 litri. Cum în 2019 sunt 251 de zile lucrătoare, un consum de 2 litri de săpun lichid pe zi acoperă necesarul. La nevoie s-ar mai putea cumpăra, pentru că este o cheltuială justificată la capitolul materiale igienico – sanitare.

Lucrurile se complică un pic la cantitățile de alcool sanitar, mănuși de protecție și măști de protecție.

La alcool sanitar, concentratie alcool etilic 70%, adică eternul spirt medicinal, este prevăzut un consum de 300 de bidonașe de 500 ml. În total, 150 litri de spirt medicinal. Raportat la numărul de zile lucrătoare asta înseamnă un consum de 0,6 litri pe zi. Și într-o primărie se mai produc accidente, un funcționar se poate răni în timp ce lucrează cu instrumentele de pe birou, rana trebuie dezinfectată, dar este totuși un consum prea mare pentru astfel de accidente aproape casnice, care sunt întâmplătoare, nu la ordinea zilei.

Bine, în Primăria Galați sunt multe de dezinfectat, dar în anunț se scrie că spirtul e pentru oameni, nu pentru contracte de achiziții, asfaltări, borduriade, etc.

Primăria mai cumpără și 20 de seturi, fiecare cu câte 100 de mănuși de protecție, mărimea „L”, din latex și 50 de cutii cu măști de protecție microbi, fiecare cutie cu câte 50 de bucăți. În total, 2.000 de mănuși și 2.500 de măști de protecție.

E clar că primăria se pregătește de o epidemie și nu e vorba de gripă, pentru că de banii ăștia ar fi cumpărat vaccin antigripal. E altceva la mijloc. Să așteptăm, să vedem ce o să se întâmple.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de