Vin Sărbătorile de Iarnă pe rit vechi, se aglomerează frontiera moldovenească!

Data : 3 ianuarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Turiștii basarabeni au la dispoziție două puncte de trecere în județul Galați.

Pentru că sărbătorile de iarnă pe rit vechi bat la ușă, polițiștii de frontieră estimează creşteri ale traficului la frontiera cu R. Moldova, pe sensul de intrare în ţară, cauzate de numărul mare de persoane care vin în România, în stațiunile montane.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În județul Galați, pe frontiera româno-moldoveană, există 2 puncte de trecere: Oancea-Cahul și Galaţi-Giurgiulești. De asemenea, pe raza județului Vaslui punctul de trecere Albiţa – Leușeni, pe raza județului Iaşi este punctul Sculeni iar pe raza județului Botoşani sunt punctele de frontieră Rădăuţi – Prut-Lipcani și Stînca – Costeşti.

„Pe site-ul institutiei www.politiadefrontiera.ro este disponibilă aplicaţia Trafic on-line care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

De asemenea, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de