Viitorii directori au câștigat lupta cu măgarul

Data : 14 octombrie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Iar consilierii chiar au reușit să fie prezenți la examenul cadrelor didactice, să își reprezinte comunitatea

După luptele intense purtate între aleșii locali pe comisiile de validare ale directorilor, dar și pe cele din CA-urile unităților educaționale, s-a finalizat și etapa examenului scris, și a centralizării datelor.

Conform centralizării datelor, Inspectoratul Județean Școlar (ISJ) Galați ne-a transmis rezultatul examenului scris pentru ocuparea fotoliilor de directori ai grădinițelor, școlilor și liceelor din Galați, susținut în 12 octombrie, la noi și în întreaga țară. Din totalul celor 212 candidați care au susținut proba scrisă a examenului de validare pentru funcțiile de conducere ale instituțiilor școlare gălățene, 173 au trecut examenul, iar 37 au fost respinși. Se află în curs de evaluare alți doi candidați.

Conform procedurilor, consilieri locali, județeni, precum și funcționari ai primăriei au făcut parte din comisiile de validare ale directorilor. Pot confirma că înaintea începerii probei scrise, reprezentanții comunității (consilieri și funcționari) se aflau la Liceul de Marină, în sălile căruia a fost susținut examenul.

Într-adevăr, testul a conținut niște întrebări care nu aveau vreo legătură cu managementul educațional. A devenit celebră deja întrebarea cu măgarul care are întotdeauna: grajd, potcoave, copite, etc; pantofii au întotdeauna: piele, șireturi, tălpi, rezemătoare de picior, tocuri; etc. Culmea, unii au reușit să pice!

Concursul mai conține și alte etape: evaluarea CV-ului și susținereea interviului, ce se va desfășura în perioada 17 octombrie-17 noiembrie. Contestațiile au fost programate pentru 21-23 noiembrie, rezultatele urmând a fi afișate în data de 9 decembrie 2016.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:,

Articole scrise de