VIDEO Zeci de oameni ai străzii, convinși de polițiștii locali să meargă în adăposturi

Autor :

Data : 9 ianuarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Polițiștii spun că fără acordul persoanelor în cauză nu pot să-i interneze în aceste centre.

În ultimele zile cu temperaturi scăzute, la nivelul municipiului Galati polițiștii locali au căutat prin oraș persoanele fără adăpost pentru a le convinge să meargă în centrele de protecție. În doar câteva zile oamenii legii au găsit în stradă nu mai puțin de 25 de persoane. 14 dintre acestea au refuzat internarea, însă 11 au ajuns în instituții de ocrotire sau au fost ridicate de ambulanțe și transportate la unitățile medicale. De la începutul anotimpului rece, în atenția polițiștilor locali au fost peste 100 de persoane fără adăpost, 57 dintre acestea fiind internate în centrele specializate.

Reamintim că la nivelul municipiului Galați în această perioadă se află în derulare Planul de măsuri „Hibernal 2018 – 2019”.

„În cadrul acestui plan polițiștii locali acționează și pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Cei găsiți într-o asemenea situație sunt internați la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galați. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influența substanţelor toxice, acestea sunt internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”. Trebuie precizat că persoanele fără adăpost găsite în stradă, pot fi internate doar cu acordul lor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de