VIDEO Un pelican este cel mai nou locatar de la Zoo Galați

Data : 29 ianuarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Acesta a fost găsit de un localnic prins în gheața de la malul râului Siret.

Frigul din ultima perioadă aproape că „i-a venit de hac” unui pelican. Animalul s-a pierdut de cârd și a rămas captiv în gheața de pe malul râului Siret. Un localnic a găsit pasărea și a sunat la Poliția locală.

„Pe malul Siretului am găsit înghețat un pelican rănit. L-am scos din apă și am sunat la Poliția locală. Domnii s-au deplasat, au constatat și au luat animalul ca să-l ducă la un centru de specialitate pentru animale”, a spus cel care a găsit pelicanul.

„Polițiștii locali au fost sesizați de către cetățeni că în zona cartierului Barboși, pe malul râului Siret se află o pasăre rănită. S-au deplasat în zona indicată de către oameni și au constatat că este vorba despre un pelican, o pasăre care face parte dintr-o specie protejată de lege. Am sesizat organele competente pentru a prelua pasărea rănită”, a declarat un polițist local.

Pelicanul era rănit la cioc și asta l-a făcut să nu se hrănească în ultima perioadă. Acum este cel mai tânăr ”locatar” al grădinii zoologice din Galați și este hrănit cu pește proaspăt.

„Este un juvenil, deci un pui. Nu a putut să respecte regulile migrației la timp și a rămas pe teritoriul nostru. Evident că temperatura scăzută îl poate afecta și am găsit de cuviință că la zoo va putea beneficia, cel puțin până în primăvară, de toate condițiile”, a declarat Mădălin Șerban – directorul Zoo Galați. Cel mai probabil, pelicanul va rămâne pentru totdeauna la Zoo Galați. Specialiștii spun că odată ce obține hrană ușor, nu se mai poate adapta înapoi în sălbăticie. Puiul de pelican mănâncă zilnic în jur de 1,5 kg de pește, iar preferatul lui este capellini.

Sursa video: Poliția Locală Galați

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de