VIDEO Măștile lui Paul Buța au ajuns pe Netflix

Autor :

Data : 9 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Creațiile cunoscutului artist gălățean au fost purtate de actorii din serialul Lucifer.

Paul Buța este actor, dar și meșter popular. În timpul liber confecționează măști, la muzeul satului din comuna Șivița. În fiecare an, gălățeanul participă la târguri cu creațiile sale, atât în țară cât și în străinătate, dar nu s-a gândit niciodată că măștile sale vor ajunge pe chipurile actorilor din serialul Lucifer.

„Cred că măștile au ajuns la ei prin prieteni de-ai lor, din România, care le-au făcut cadou măști românești. Le-au cumpărat, probabil de la târg de la mine. Îmi amintesc că o fată mi-a solicitat prin internet, câteva măști și i-am spus să vină să-și aleagă. Au ajuns acolo și de acolo a început nebunia. Nu au știut că măștile se joacă. Au crezut că sunt doar de decor și când m-au sunat, le-am spus că nu sunt de drac, chiar dacă au coarne”, a spus Paul Buța.

Mai mult decât faptul că măștile create de mâinile sale sunt purtate de actori celebri, Paul Buța se bucură că tradițiile noastre au trecut Oceanul.

„A fost inițial bucuria mai mare pentru faptul că, în sfârșit îndeplineam un obiectiv pe care mi l-am propus atunci când am început să fac măști: acela de a face cunoscut adevăratul mesaj al măștilor populare. Mesajul a fost că masca populară nu a fost pusă pe perete, a jucat, a fost vie, a stârnit hazul și că a venit să curețe locul și că nu sunt draci”, a mai adăugat Paul Buța.

Măștile lui Paul Buța sunt confecționate numai din materiale naturale, iar artistul le vinde cu maximum 100 de lei bucata. Până acum, gălateanul a realizat peste 1.500 de măști.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de