VIDEO Liderii PSD Galați recunosc: spitalele și unele șosele, nereabilitate de 40-50 de ani

Data : 2 aprilie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Asta în condițiile în care PSD a deținut permanent puterea la Galați în ultimii 30 de ani.

Liderii PSD Galați și-au pregătit mesajele din campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European de pe 26 mai, acestea fiind prezentate într-un filmuleț de 8 minute.

Evident, este un set de mesaje destinat susținerii lui Dan Nica pentru un nou mandat de europarlamentar prin invocarea unor așa-zise „realizări” din administrația locală din Galați, cu care Dan Nica nu are nicio legătură, neavând nicio contribuție, dar trebuie asociat cu ce se mai întâmplă prin Galați. Ultimele 4 minute din film îi sunt dedicate.

Printre „realizările” primarului Pucheannu „consolidarea și punerea în valoare a Falezei de la Dunăre”!

Surpriză! Din filmulețul de campanie electorală se înțelege că primarul Ionuț Pucheanu se ocupă deja de consolidarea Falezei, deși după cum se știe actualul primar a „teleportat” cu anii lucrările de consolidare a taluzului Falezei, comandând o nouă expertiză care va dura 3 ani, până în 2021. Așa că n-are nimic de consolidat pe Faleză până la sfârșitul mandatului de primar.

„Deschisă și orientată european (apropo la europarlamentarul Dan Nica – n red) Primăria Galați adus în fața locuitorilor orașului viziunea unei urbe moderne, capabilă să înțeleagă nevoile cetățenilor săi: redarea strălucirii Galațiului, a centrului său istoric, refacerea arterelor de circulație și a trotuarelor, consolidarea și punerea în valoare a Falezei de la Dunăre, fluviul simbol al orașului”, se spune în comentariul filmulețului PSD.

Spitalele ne-reabilitate de la construirea lor, unele drumuri județene nereabilitate de 40-50 de ani

Când vine momentul laudelor dedicate președintelui CJ Galați, Costel Fotea, în comentariul filmulețului PSD se recunoaște că deși PSD a deținut în permanență puterea la Galați din 1990 până în prezent, nu s-a făcut mai nimic nici în privința reabilitării spitalelor, care n-au mai avut parte de reparații „de la construirea lor”, adică din anii 70 în cazul spitalului județean, nici în privința stării drumurilor județene, „unele dintre ele nerefăcute de la darea lor în folosință, cu peste 40 -50 de ani în urmă”.

Iată cum sună comentariul filmului electoral al PSD Galați, care este până la urmă o recunoaștere a faptului că aleșii PSD nu au făcut nimic altceva decât să își încaseze salariile degeaba:

„Prioritatea nr 1 a Consiliului Județean Galați, Sănătatea. Pentru aceasta, spitalele gălățene aflate în subordinea consiliului se bucură de cea mai amplă operațiune de reabilitare și modernizare de la construirea lor. (…)

Preocuparea Consiliului Județean pentru domeniul Sănătății este dublată doar de preocuparea modernizării rețelei de drumuri și poduri județene, unele dintre ele nerefăcute de la darea lor în folosință, cu peste 40 -50 de ani în urmă”.

PSD Galați, la putere de 30 de ani, perioadă în care nu s-a ocupat nici de spitale, nici de drumuri județene

În cei aproape 30 de ani, PSD a deținut în permanență puterea politică la Galați și toate funcțiile importante din administrația locală. Până în 2003, liderul suprem a fost senatorul Ilie Plătică Vidovici, în ultimii 16 ani „lider maximo” fiind Dan Nica.

Conducerea CJ Galați, instituție administrativă înființată în 1992 a fost condusă cu o mică excepție numai de președinți de la PDSR/PSD: de Răzvan Angheluță (PDSR) din 1992 până în 1999, apoi de Dumitru Nicolae (PDSR) până la alegerile locale în 2000, când a devenit președinte CJ Dan Lilion Gogoncea (PDSR) până în 2004. În 2004 a devenit președinte al CJ Galați până în 2008 Eugen Durbacă, de la PC, dar care fusese primar PDSR. Supremația PSD a fost continuată de Eugen Chebac (PSD), președinte al CJ din 2008 până în 2012, urmat de Nicolae Bacalbașa (PSD) președinte CJ până în 2016, iar din 2016 actualul președinte Costel Fotea, care e și președintele executiv al PSD Galați.

Faptul că au deținut puterea dar nu s-au ocupat nici de spitale și nici de drumurile județene, lucru recunoscut chiar de ei, într-un moment de bilanț electoral, spune totul despre dezinteresul liderilor PSD față de problemele cu care se confruntă gălățenii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de