VIDEO Dunărea crește, gunoaiele vin

Autor :

Data : 17 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Au fost probleme serioase atât la îmbarcarea pasagerilor și a autovehiculelor, cât și în privința gunoiaelor strânse în dreptul pontoanelor.

Din cauza nivelului ridicat al Dunării, pasarelele de îmbarcare pe bac au fost inundate, iar traversarea cu bacul de pe un mal pe altul a fost sistată aproape 24 de ore. Cei care au vrut să ajungă neapărat în Tulcea, sau din Tulcea în Galați au făcut un ocol de 20 de kilometri, pe la Brăila.

Situația fost la fel de grea și pe malul Dunării, în județul Tulcea. O macara a montat pontonul și a supraînălțat podețul. Aseară însă, macaraua s-a defectat și muncitorii au așteptat până dimineață până când un alt utilaj a venit.

„Stăm aici de ieri de la ora 16.00. Avem aproape 24 de ore de când așteptăm și ni se tot spune că mai durează puțin”, a spus un șofer de tir.

„S-a stricat generatorul la macaraua de ieri, am apelat la altă macara și am rezolvat treaba. Mai tarziu, dar am rezolvat-o. A durat, dar a venit și noaptea, nu aveam altă macara de unde să luam și noaptea nu puteam să luăm. Și Dunărea a crescut cam repede. A crescut în două zile, de nu ne așteptam”, a declarat Grigore Crăciun , șef flotă Navrom Bac.

Nu numai apa crescută este o problemă. Apele Dunării au adus și tone de gunoaie, care s-au oprit în pontoanele de la mal. Societățile comerciale care își desfășoară activitatea pe malul Dunării au obligativitatea să adune toate deșeurile, altfel riscă amenzi de sute de milioane de lei de la comisarii Gărzii de Mediu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de