VIDEO Dezastre evitate! Dragnea a vrut să-l pună pe Pâslaru șef la Autoritatea Electorală și CNA

Data : 17 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

„Am refuzat-o și pe asta! N-am vrut!” spune Florin Pâslaru despre numirea sa la șefia CNA.

Noi, gălățenii, am ratat șansa de a avea un reprezentant la conducerea unei importante instituții din România, cum ar fi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) sau Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Sigur, îl avem pe vicepremierul Viorel Ștefan, dar la cât muncește nu prea știm cu ce să ne lăudăm. Când era ministru de Finanțe a mai făcut câte ceva.

Revenind la subiect, am ratat șansa ca Florin Pâslaru, consilierul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să fie numit de președintele PSD, Liviu Dragnea la șefia AEP, dar și la șefia CNA. Dezvăluirile au fost făcute în direct la „TV Galați – Brăila” chiar de Florin Pâslaru.

„O să spună cineva Pâslaru se laudă. Eu, de când nu mai sunt deputat, am o funcție cu destulă vizibilitate și fac ceea ce îmi place acolo, adică îmi place să fiu în comisii, îmi place să fiu în Parlament, îmi place să fiu în culisele politicii, chiar dacă din punct de vedere financiar nu este foarte bine. Deci chiar îmi place. Cei din jurul meu întotdeaunea considerau Pâslaru e rezerva bună la toate.

Nu mai departe decât săptămâna trecută mi-a trecut glonțul, dacă vreți, între ghilimele, pe la ureche, era să fiu, am fost propus deja, dar era să fiu votat președintele Autorității Electorale Permanente, a AEP-ului. Eu n-am vrut lucrul ăsta, i-am spus și președintelui, am spus și colegilor mei, nu e bine. Eu îl vedeam acolo pe domnul Drăghici. Din diferite motive dumnealui n-a vrut, a vrut să conducă campania noastră și a ajuns Florin Mitulescu, care era vicepreședinte.

La fel au mai fost de-a lungul timpului vreo 2-3 posturi interesante, n-am spus-o niciodată până acum. La CNA era gata-gata să fiu numit membru al CNA-ului în ideea ca după aia să fiu președintele CNA-ului. Era o funcție călduță, pe 7 ani de zile, cu funcție de ministru, cu toate avantajele. Am refuzat-o și pe asta! N-am vrut!”, a declarat Pâslaru.

„Mr. Faliment”

Sigur, primarii PSD s-ar fi bucurat, pentru că Florin Pâslaru i-ar fi ajutat să câștige alegerile la procente râvnite și de dictatorii din America Latină dacă ar fi fost numit la AEP, iar dacă ar fi fost numit la CNA le-ar fi dat la fiecare câte o licență sau de radio sau TV. Ce „TV Măstăcani – Fârțănești” sau „TV Berești Meria – Cavadinești” n-ar suna bine?

Dar majoritatea gălățenilor ar trebui să fie bucuroși că cele două numiri nu s-au întâmplat, pentru că astfel am evitat două situații dezatruoase. Două dezastre. Florin Pâslaru a mai fost șef, a mai fost chiar director și rezultatele sale au fost cam slabe.

Prin 1994, Pâslaru a fost pus de Ilie Plătică Vidovici director al fabricii de conserve de pește Pescogal SA Galați, care mai avea printre active Ferma Brateș, Ferma Mața Rădeanu și alte câteva exploatări piscicole. Florin Pâslaru a falimentat Pescogalul-ul în 4-5 ani.

Din cauza falimentului Pescogal, Pâslaru a rămas fără serviciu și primarul Dumitru Nicolae, milos din fire, l-a pus pe Pâslaru director la ADP. N-ar fi prea multe de spus despre perioada în care Pâslaru era director la ADP, deși câtva scandaluri su fost, dar este o scenă de neuitat, în care Pâslaru și cu oamenii săi de la ADP au descins la Grădina Botanică și cu niște năvoade întinse printre copaci încercau să prindă în plasă două căprioare care probabil că se rătăciseră din pădurile de pe malul Siretului și ajunseseră la Grădina Botanică. De notat: a fost prinsă o singură căprioară, cealaltă a dispărut!

Cum ar fi fost ca la intrarea în Galați să fie o pancartă cu textul: „Ne cerem scuze românilor pentru suferința pricinuită”

Cu asemenea antecedente, nu prea știm ce ar fi făcut Florin Pâslaru la AEP și CNA. Nu le putea falimenta, că nu-s societăți, dar…

foto 2 (2)

Dar noi gălățenii, am fi putut ajunge în postura cetățenilor din Dorohoi, oraș în care s-a născut fostul primar PSD al Iașiului, Gheorghe Nichita. Când a apărut dosarul la DNA cu șpaga de 7 milioane lei luată de Nichita pentru „unda verde” dorohoienii n-au dat importanță, dar când a mai apărut și scandalul provocat de faptul că Nichita punea polițiștii locali să îi urmărească amanta, celor din Dorohoi le-a crăpat obrazul de rușine și au reacționat.

La intrarea în oraș, lângă panoul ce anunța localitatea, „Dorohoi”, a apărut încă un panou, cu următorul text:

„Bine ați venit în Muncipiul Dorohoi! Aici s-a născut în anul 1956 Gheorghe Nichita, primarul Municipiului Iași.
Ne cerem scuze ieșenilor pentru suferința pricinuită”!

E mai bine că noi, gălățenii, am fost feriți de o situație atât de jenantă.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de