Victorie a deputatului PMP Cătălin Cristache în Parlament: Autostrada Estului a trecut de Senat

Data : 13 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Construcţia autostrăzii ar urma să fie finanţată de la bugetul de stat, dar şi din credite externe sau fonduri europene.

Iniţiativa legislativă privind realizarea unei autostrăzi care să lege Galaţiul de Brăila, Buzău şi Ploieşti a fost adoptată, în mod tacit, de Senat. Legea iniţiată de preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache, urmează să meargă pentru vot final în Camera Deputaţilor. În cazul în care proiectul legislativ va primi şi votul deputaţilor, Guvernul va trebui să aprobe indicatorii tehnico – economici şi să demareze lucrările, exact pe momentul Autostrăzii Unirii.

„Victorie uriaşă pentru Galaţi şi întreaga Moldovă: Senatul a aprobat Autostrada Estului. Avem o şansă şi în Camera Deputaţilor: sunt membru în Comisia de Transporturi şi voi împinge proiectul puternic, la fel cum voi încerca să mobilizez cei 32 de deputaţi gălăţeni, brăileni, buzoieni şi prahoveni direct interesaţi de investiţie. Reprezentăm aproape 10% din Camera Deputaţilor şi cred că fiecare îşi poate mobiliza colegii de partid, mai ales că majoritatea PSD – ALDE este destul de fragilă la Cameră”, a scris pe Facebook Cătălin Cristache, iniţiatorul proiectului legislativ.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Cristache: PMP a iniţiat o lege pentru realizarea Autostrăzii Estului

Construcţia autostrăzii ar urma să fie finanţată de la bugetul de stat, dar şi din credite externe sau fonduri europene. De asemenea, responsabil pentru construcţia acestuia va fi Ministerul Transporturilor, termenul pentru finalizarea acestuia fiind de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii. Necesitatea iniţiativei legislative este motivată de faptul că „cele trei tronsoane de autostrăzi construite până în acest moment leagă Bucureştiul doar de câteva oraşe mai importante, condiţia sine qua non pentru creşterea competitivităţii Regiunii de dezvoltare Sud-Est este construirea unei autostrăzi care să lege oraşele Galaţi, Brăila şi Buzău de Bucureşti şi, implicit, de coridoarele de transport pan-europene”.

„Eu cred că adoptarea proiectului la Senat este o reuşită uriaşă pentru gălăţeni şi brăileni, oferind o şansă importantă acestei zone. La nivel minimal, vor fi generate 50.000 de locuri de muncă, dar şi investiţii de câteva sute de milioane de euro în zona industrială”, a concluzionat Cătălin Cristache.

CITEȘTE ȘI: După modelul Autostrăzii Iași-Tg. Mureș, Cătălin Cristache speră să obțină voturile pentru Autostrada Estului

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de