Viceprimarul PSD din Cudalbi, Grigore Gheonea, în conflict de interese

Data : 17 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea incompatibilitate că a alesului local PSD

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a şase foşti şi actuali aleşi locali, între care se află şi Grigore Gheonea, viceprimar PSD al comunei Cudalbi.

Potrivit inspectorilor de integritate, Gheonea Grigore, viceprimar al comunei Cudalbi, judeţul Galaţi, a deţinut şi a exercitat simultan în perioada 23 iunie 2012 – 19 iulie 2017 funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Viceprimarul din Cudalbi, în vârstă de 69 de ani, a fost sudor şi maistru la Agromec şi este administrator la PFA Gheonea Grigore.

Gheonea a încălcat prevederile art 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.

Potrivit art. 87 din Legea nr. 161/2003 funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu exercitarea mai multor funcţii sau calităţ, între care
şicalitatea de comerciant persoană fizică.

Foto: facebook

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de