Viceprimarul PSD de la Slobozia Conachi, găsit incompatibil de ANI

Data : 21 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Gheorghe Dobrea nu a depus până acum la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Viceprimarul comunei Slobozia-Conachi, social-democratul Gheorghe Dobrea, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională pentru Integritate. Potrivit unui comunicat al instituției, „în perioada 23 iunie 2016 – 07 august 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Dobrea P. Gheorghe Persoană Fizică Autorizată, în această perioadă realizând venituri din arendă și din activități agricole în sumă totală de 33.887 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

Viceprimarul PSD a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Gheorghe Dobrea nu a depus până acum la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice[…] g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată […]”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de