Vicepremierul Viorel Ștefan: „ArcelorMittal poate vinde combinatul de la Galaţi doar cu acordul statului român”

Data : 25 aprilie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Statul va cere și garanții că producția de la Galați va crește după tranzacție.

„Cesiunea nu se poate face decât cu acordul explicit al statului român. Există un drept menţionat în contractul de privatizare, care spune că cesiunea nu se poate face decât cu acordul vânzătorului, adică al statului român”, a declarat vicepremierul Viorel Ștefan, citat de agerpres.ro. El explicat că un reprezentant al Comisiei Europene va monitoriza situaţia în următorii cinci-zece ani după tranzacţie.

„Se vor lua măsuri asiguratorii şi toate garanţiile necesare că producţia la Galaţi va creşte după această tranzacţie, nu se va restrânge, iar acest lucru va fi valabil pentru toate unităţile de producţie care fac obiectul acestei tranzacţii”, a subliniat oficialul guvernamental.

Grupul ArcelorMittal este pe punctul de a obţine aprobarea Uniunii Europene pentru a achiziţiona Ilva, cea mai mare oţelărie europeană, după ce s-a angajat să vândă mai multe facilităţi de producţie din Europa, printre care şi combinatul de la Galaţi, pentru a răspunde la îngrijorările în materie de concurenţă, au declarat, vineri, pentru Reuters, două surse apropiate situaţiei.

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de