”Viata la țară” se ameliorează…

Autor :

Data : 12 iunie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Primăria ”dă cu var”...

O știre de ultimă oră venită din primărie ne umple de entuziasm și ne aduce aminte de versurile lui George Topîrceanu:

Cand se ia cate-o masura,
Lumea-njura
Pe agentul sanitar
Si-l intreaba fara noima:
– Ce-ai cu noi, ma?
Pentru ce sa dam cu var?…

Ei bine, nu mai trebuie să dăm noi cu var. că dă primăria, spre disperarea goangelor mișunătoare, care ne-au disperat cu-ale lor ”scule minuscule, cu pretentie de nas” ce ne perforeaza pielea și ne abuzează ”vampiricește” pe unde ne prind.

După ce țânțarii ne-au exasperate, iar numărul persoanelor care au ajuns la spital cu căpușe a crescut, reprezentanții Primăriei Galați anunță că începe dezinsecția.

”Începând de mâine dimineață, ora 6.00, se reia etapa I a dezinsecției aviochimice (tratament modern al plantelor cu substanțe chimice împrăștiate din avion) pe raza municipiului Galați. Procedura a fost sistată pe perioada când condițiile meteo nu au fost favorabile.Substanța folosită este: Acqua K Othrine (aerian), insecticidul fiind biodegradabil. Această substanță are efect doar asupra insectelor zburătoare și târâtoare (inclusiv căpușe). Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) în scopul evitării contactului cu substanța”, a precizat Raluca Ardean, purt. de cuv. Al Primăriei Galați.

În rest, vorba poetului:

Cand te duci pe drumul mare
La plimbare,
Este praf de nu te vezi…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:

Articole scrise de