„Valul lui Traian”, promovat de elevii de la CNMK Galați

Data : 20 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Activitatea face parte din proiectul „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”.

Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN), au lansat cea de a X-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2017-2018, ediție care se desfășoară sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”.

Conștientizând importanța patrimoniului cultural în păstrarea și cultivarea identității naționale, în contextul promovării diversității europene, reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord provizoriu de a proclama anul 2018 drept „Anul european al patrimoniului cultural”.

Colegiului Național „Mihail Kogălniceanu” Galați, prin echipa de proiect formată din 16 elevi sub îndrumarea doamnei profesor Dana Bălăuță și a doamnei profesor Ana Mihaela Radef (până la 1 septembrie 2017) au desfășurat activități de promovare a obiectivului de patrimoniu intitulat „Valul lui Traian”. Proiectul s-a derulat în perioada 15 mai – 9 octombrie 2017. Patrimoniul cultural include vestigii ale trecutului care îmbracă forme și aspecte variate. Printre acestea se numără monumente, situri, tradiții, cunoștințe și forme de expresie ale creativității umane transmise de la o generație la alta, precum și colecții păstrate și gestionate în muzee, biblioteci și arhive.
Scopul acestei inițiative a fost de stimulare şi valorificare a creativităţii elevilor prin participarea la activităţi din cadrul proiectului în vederea aducerii în centrul atenției a obiectivului de patrimoniu din județul Galați intitulat “Valul lui Traian”

„Prin proiectul nostru am urmărit o mai bună cunoaştere a Uniunii Europene și a valorilor pe care se întemeiază aceasta, creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare a elevilor cu privire la contextul social, economic și politic european contemporan, dezvoltarea abilităţilor de comunicare ale elevilor și abilităților de lucru în echipă la elevi, promovarea imaginii instituţiei față de factori din ţară, dar şi din spaţiul european și documentarea cu privire la obiectivele de patrimoniu din Galați”, ne-a declarat doamna profesor Dana Bălăuță.

Sursa foto: lectiadeanatomie.blogspot.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de