Vacanță cu năbădăi pentru mai mulți turiști din Galați

Data : 4 iunie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Două mașini în care se aflau și mai mulți copii au rămas blocate în sălbăticie după ce s-au ghidat greșit după GPS.

Minivacanța de 1 iunie a fost cu emoții pentru doua familii din Galați, cu trei copii mici, care s-au ghidat după GPS-ul mașinilor și au rămas blocați în mijlocul sălbăticiei, pe un drum forestier de exploatare pe malul lacului Izvorul Muntelui. Drumul este impracticabil, circulația publică fiind permisă doar pentru mașini de teren preparate.

Rezultatul? Patru ore de intervenție a echipei Salvamont Neamț și a unui echipaj al postului de jandarmi din Ceahlău, o mașină distrusă, cu baia de ulei spartă și care a trebuit abandonată în pădure. În final, doar una dintre mașini a fost scoasă la asfalt, ocupanții celeilalte fiind conduși în siguranță de salvamontiști în stațiunea Durău și cazați la o pensiune.

Intervenția s-a derulat între orele 12.00 și 16.30.

„Este pentru a nu știu câta oara când datorita încrederii prostești pe care o au unii în aparatele GPS sunt puse în pericol integritatea bunurilor și a persoanelor și totodată se consumă resurse inutil. Pentru a preveni aceste situații este cred necesar ca măcar în zonele turistice, administratorii acestor drumuri de exploatare să le securizeze cu bariere și panouri indicatoare așa cum de altfel îi obligă legea”, scrie unul dintre salvamontiști pe pagina oficială a Salvamont Neamț.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de