UPDATE Preotul care accidentat mortal un bărbat de 49 de ani a fost arestat preventiv

Autor :

Data : 13 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Preotul a fugit de la locul accidentului dar a fost găsit de polițiști două ore mai târziu.

UPDATE ora 18.00

Preotul Dănuț Hohotă își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv.

______________________________________

UPDATE ora 14.00

COMUNICAT DE PRESĂ:

Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat cunoştinţă cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie a.c., pe raza localităţii Schela, de către preotul Dănuţ Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani.
În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun.
Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grave încercări.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

_________________________________________

UPDATE ora 12.00

Comunicat de presă din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Galați:

La data de 12 noiembrie a.c., ora 17.55, Biroul Rutier Galaţi a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment rutier pe raza localităţii Schela. Un bărbat de 49 ani, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă a drumului judeţean 251 K a fost surprins şi accidentat mortal de un autoturism. După impact, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat ulterior în jurul orei 20.15, în apropierea localităţii Pechea. La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată valoarea de 1,34 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliţiei sau procurorului şi conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului. Șoferul, un bărbat de 43 ani din comuna Schela, a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi în cursul zilei de azi va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

_________________________________________

Preotul din satul Negrea a accidentat mortal seara trecută un bărbat de 49 de ani. Testat de polițiști, preotul avea o alcoolemie de 1,34 la mie.

Imediat după ce l-a accidentat pe bărbatul de 49 de ani, preotul a fugit de la locul accidentului. Oamenii legii l-au găsit pe preot după două ore și l-au reținut pentru 24 de ore..

În momentul în care a fost accidentat mortal, bărbatul traversa neregulamentar un drum comunal.

Sursa foto: Florin Matei

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de