UPDATE 500 de protestatari gălățeni au plecat în marș către Palatul Justiției

Data : 26 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Ei vor pleca în marș spre Palatul Justiției în jurul orei 19.30.

UPDATE ora 20.00

Aproape 800 de protestatari au mărșăluit pe principalele artere din oraș. Au plecat de la Prefectură și au făcut un popas la Palatul Justiției, de un de au plecat spre Inelul de Rocadă. Momentul de vârf a fost înregistrat la Palatul Justiției, acolo unde oamenii și-au strigat ofurile.

Spre Inelul de Rocadă au plecat în marș cam 300 de protestatari.

_______________________________________

UPDATE ora 19.00

Cei peste 400 de protestatari care s-au adunat pe eplanada din fața Prefecturii au plecat în marș către Palatul Justiției. S-au oprit în fața sediului PSD Galați și au strigat „Hoții”.

protest prefectura 1

Protestul este unul pașnic. Forțele de ordine nu au avut până acum conflicte.

VIDEO

______________________________________

UPDATE ora 18.40

Aproape 350 de oameni s-au strâns în fața Prefecturii din Galați pentru a striga împotriva legilor Justiției și a așa-zisei revoluții fiscale. Numărul acestora este în permenentă creștere.

În jurul orei 19.30, oamenii vor să plece în marș spre Palatul Justiției.

_______________________________________

Noi proteste sunt anunţate duminică seară, începând cu ora 18.00, pe platoul din fața Palatului Administrativ. Sute de oameni au confirmat participarea la acest protest, prin care cer retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

„PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea legilor Justiţiei: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forţarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este că România ajunge să fie un stat capturat”, se arată pe pagina evenimentului, potrivit News.ro.

Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, nu mai puțin de 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa se vor alătura protestelor.

„Pe scurt, actuala coaliţie de guvernare susţine hoţia, ineficienţa, haosul şi lipsa de transparenţă, invocând câştigarea alegerilor cu un program de guvernare nerespectat. Viitorul nostru şi al copiilor noştri este în pericol. E momentul să cerem o schimbare politică de substanţă pentru a evita în ultimul ceas o catastrofă naţională din care ne vom reveni în decenii.Pentru toate acestea chemăm românii în stradă pentru o luptă paşnică a României cinstite cu hoţia, autoritarismul şi sărăcia.Cerem demisia Guvernului Dragnea-Tudose şi a principalilor vinovaţi pentru actuala stare de fapt – domnii Dragnea şi Tăriceanu – din funcţiile de preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului. Fără aceste demisii, şansele românilor de a trăi într-o societate aşezată şi prosperă, bazată pe respectarea drepturilor tuturor, pe cinste şi competenţă vor fi iremediabil distruse”, adaugă semnatarii apelului lansat pe Facebook.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de