Unicul, esențialul, prolificul domn Pâslaru!

Autor :

Data : 31 august 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Nu știu dacă există gălățean care să aibă peste 18 ani și să nu fi auzit măcar o dată de Florin Pâslaru. Este un nume atât de sonor în micuța comunitate gălățeană încât este aproape imposibil să nu auzi de el. Evident, n-am auzit încă ceva pozitiv despre el, dar la capitolul „mondenități” este fără îndoială campion național, chiar mondial.

Pentru cei care nu-l cunosc, o să fac eu o scurtă caracterizare: un personaj alunecos, extrem de avar, paralel cu parolismul, băgător în seamă la orice eveniment care ține de imagine, într-un cuvânt, un politician demn de partidul care l-a propulsat în Parlament. Am văzut că zilele acestea sunt lungi dezbateri pe marginea viitoarelor liste pentru „Parlamentare”. De pe care nu putea lipsi, evident, prolificul domn Pâslaru.

Și nu glumesc când spun „prolific”, mai ales după ce am văzut o contabilizare a realizărilor deputaților gălățeni (încă) în funcție, făcută de o publicație locală. Doar că, cineva a semnalat acolo o situație interesantă: dacă ne rezumăm doar la enumerarea unor realizări, ne îmbătăm cu apă rece! Important este să vedem dincolo de aceste realizări. Și astfel am constatat că interpelările prolificului domn Pâslaru sunt cam din doi în doi. Concret, o interpelare, făcută de micul mogul de Galați, pe 14 aprilie 2014, este identică, din punct de vedere al conținutului cu o alta făcută pe 11 iunie, tot 2014. Dar, numărătoare ies două! Doar titlurile diferă! Ca să nu mai vorbim de faptul interpelarea, în sine, este un jalnic copy-paste dintr-o știre apărută în fluxul Agenției Naționale Rompres, devenită , între timp, Agerpres.

Așadar, praf în ochi pentru electorat. M-am uitat pe lista realizărilor mărețului deputat social democrat de Galați și am văzut că a bifat 70 de propuneri legislative, pe parcursul celor aproape 4 ani de mandat. Țeapă pentru electorat! Pâslaru este doar „părtaș” la aceste propuneri legislative! Dacă ne uităm la lista semnatarilor, găsim cel puțin 10 parlamentari la fiecare inițiativă. Așa, ca să dea bine în ochii electoratului. În realitate, dacă-l întrebi pe prolificul domn Pâslaru cu ce a ajutat Galațiul, pentru  rezolvarea cărei probleme spinoase a făcut cel mai mult lobby, o să aveți surpriza să-l auziți bâiguind ceva, în limba politicienilor.

Am văzut că reînnoirea clasei politice a devenit obiectivul tuturor partidelor. Doar de fațadă, pentru că în realitate, pe liste sunt aceeași oameni. Care, inevitabil vor fi aleși parlamentari. Nu stă nimeni de la țară să analizeze listele, să-i ia la bani mărunți pe candidați. Cu toții știu că trebuie să pună ștampila pe un anumit simbol de partid! Și iar ajungem la întrebarea care ne-a marcat ultimii 26 de ani: mereu aceeași oameni  ajung la conducere?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:

Articole scrise de