Un pod pietonal spectaculos din Danemarca va fi construit din oțel produs la Galați

Data : 3 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Podul a fost deja nominalizat pentru mai multe premii europene de design.

ArcelorMittal Galați va fi furnizor pentru unul dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa. Tablele produse de ArcelorMittal în Laminorul de Tablă Groasă nr. 2 de la Galați sunt folosite la construcţia unui pod pietonal impunător, aflat în construcție în prezent la Gara Køge Nord din Danemarca.

„Suntem fericiți și mândri că oţelul nostru va fi integrat într-un proiect european atât de frumos, îndrăzneț și important. Acest lucru demonstrează nu numai că oțelul nostru este un material al vieții ci și că tabla groasă produsă la Galați poate fi utilizată în orice proiect major de infrastructură, inclusiv în cele lansate în România”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Proiectat de un consorțiu format din casele de arhitectură COBE şi DISSING + WEITLING, podul a fost deja nominalizat pentru mai multe premii europene de design și este construit de Bladt Industries, un client tradiţional din Danemarca al ArcelorMittal.

Koge Bridge 1

Atunci când va fi finalizat, podul pietonal va avea o lungime de 225 de metri, o lățime de 9,5 metri și va lega la înălțime toate peroanele de la stația Køge Nord, deservind astfel peste 8.000 de pietoni zilnic. Construcția va avea pereți de sticlă pe latura nordică pentru a oferi vederi panoramice de 180° asupra peisajului.

Foto: DISSING+WEITLING

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de