Un nou focar de pestă porcină în județul Galați

Autor :

Data : 7 septembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Laboratorul Sanitar Veterinar de la Iași a confirmat existența virusului în extravilanul comunei Cavadinești.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit din nou astăzi pentru a aproba Planul de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană, ca urmare a suspicionării apariției focarului la o anexă gospodărească situată în extravilanul comunei Cavadinești, conform buletinelor de analiză emise aseară de către Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași.

Potrivit prevederilor legale, s-a aplicat măsura sacrificării prin ucidere preventivă a celor 42 de porci din exploatație și s-a decis interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala și punerea sub supraveghere clinică a suinelor din comuna Cavadinești.

Prin ordin al prefectului s-a constituit și comisia de evaluare a despăgubirilor ce se cuvin proprietarului, potrivit prevederilor HG 1214/2009 modificată și completată prin HG 484/2018.
Reamintim că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, acest virus având, însă, un impact economic major.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de