Un nou cod galben de inundaţii pe Dunăre, până pe 30 aprilie

Data : 15 aprilie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Hidrologii nu prognozează apariţia unor probleme deosebite.

Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), citați de mediafax.ro a intrat în vigoare o avertizare hidrologică cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, pe sectorul aval Cernavodă – amonte Brăila, fiind vizate judeţele Constanţa, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea. De asemenea, aceeaşi atenţionare este valabilă până vinerea viitoare la ora 16.00, pe Dunăre, ȋn Delta Dunării, judeţul Tulcea.

Totodată, până în 30 aprilie este sub cod galben de inundaţii pe Dunăre, pe sectorul aval Calafat, fiind vizate judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

„Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor”k, se arată într-un comunicat al INMH, citat de agerpres.ro.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de