Un medic din Galați revoluționează chirurgia ortopedică

Data : 1 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

De regulă, astfel de operații sunt realizate în centre universitare cu tradiție în medicină.

Alexandru Bogdan Ciubară, medic primar ortopedie-traumatologie, ajutat de medicul rezident Andrei Brădeanu, a realizat în premieră o intervenţie chirurgicală artroscopică la nivelul articulației gleznei. Intervenția a avut loc vineri, la Spitalul Județean din Galați. Potrivit evz.ro, astfel de intervenții au loc, de regulă, doar în marile centre universitare europene, în România se fac cam 2 astfel de intervenții pe an, de obiecei la Iași, și cu ajutorul profesorului austriac Ramadani.

La finalul intervenției de vineri, medicul gălățean a explicat că procedura este una inovativă și poate fi considerată o adevărată revoluție în materie de ortopedie.

„Operația este foarte puţin traumatizantă pentru pacient. Bărbatul operat în Centrul Universitar Galaţi suferea de o artroză post-traumatică tibioastragaliană, veche de doi ani, iar scopul intervenţiei a fost de a prezerva o perioada cât mai lungă această articulaţie”, a declarat pentru evz.ro Bogdan Alexandru Ciubară.

Intervenția are și o latură spectaculoasă, în sensul că recuperarea pacienților este foarte scurtă. Chirurgul gălățean spune că în doar câteva pre de la intervenție, pacientul operat vineri poate merge singur, chiar sprijinindu-se în piciorul operat! Fără cârje, fără cadru de mers!

Sursa foto: elytis-hospital.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de