Un doctor pentru Galați! Ilie Bălan intră în cursa pentru candidatura la Primărie din partea PMP

Data : 10 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Tânărul PMP-ist este medic rezident, unionist și iubește foarte mult Galațiul.

Președintele Organizației de Tineret a PMP Galați, medicul rezident Ilie Bălan, a intrat în cursa pentru desemnarea candidatului la Primăria Municipiului Galați. El este al treilea concurent, după ce Oana-Claudia Iurescu și Gabriela Lenghel și-au anunțat zilele trecute candidaturile.

Ilie Bălan a absolvit Colegiul de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițeanu“ din Chișinău, după care a urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați. În prezent este medic rezident la Spitalul de Pediatrie din Galați. Se numără printre membrii fondatori ai Clubului Liberal Galați, al cărui președinte a fost timp de 2 ani. Mai nou, este fondatorul Asociaţiei „Patrie, Unitate, Națiune“ România care va avea sediul la Galați.

I-am cerut tânărului medic să ne spună de ce a ales să intre în această cursă:

„Sunt tânăr, sunt medic, sunt moldovean și sunt român. Sunt gălățean… Sunt toate astea în fiecare zi, 365 de zile pe an, nu doar la alegeri, nu din patru în patru ani, nu doar de sărbători, de Sfântul Andrei sau de Ziua Națională. Sunt medic-rezident pediatru în fiecare zi și vreau ca specializarea mea să mai existe în Galați și peste 10 ani. Misiunea mea nu se încheie odată cu alungarea suferinței cotidiene. Copiii sunt viitorul nostru iar grija pentru sănătatea lor înseamnă grija pentru viitorul nostru comun. Dar poate asigura Galațiul de astăzi un viitor sănătos copiilor noștri? Este Galațiul de astăzi un mediu sănătos în care tinerii să își crească copii? Eu zic că are Galațiul are nevoie de un medic! Sunt moldovean și sunt român în fiecare zi, 365 de zile pe an. Pentru mine Unirea nu este doar despre 1 Decembrie, centenar, festivități și festivism. Sunt român, locuitor al unui oraș aflat la granița dintre țara mea și … țara mea. Nu mai vreau să trăiesc într-un oraș de frontieră, ci într-un Galați aflat în mijlocul României. Sunt tânăr și cu fiecare zi ce trece din cele 365 de zile ale anului, trece și o zi din tinerețe. Mi-am întemeiat o familie și îmi doresc să trăiesc într-un oraș ce rămâne tânăr, ori asta nu se poate face decât dacă dăm orașului, comunității în care trăim parte din timpul și tinerețea noastră. Sunt gălățean și știu că oricât am încerca altfel, despre Galați nu putem vorbi decât ÎMPREUNĂ. Sunt moldovean și sunt român și știu că nu putem unii o țară dacă nu vom știi să unim un oraș. Sunt tânăr și vreau să trăiesc într-un oraș în care nu vorbim la trecut despre viitor. Sunt medic, iar meseria de medic se face din vocație, din dorința de a-ți ajuta semenii, din dăruire și slujire pentru comunitate. Sunt tânăr, sunt medic, sunt moldovean și sunt român, sunt gălățean și voi candida din partea Partidului Mișcarea Populară la funcția de Primar al Municipiului Galați”, ne-a spus Ilie Bălan.

CITEȘTE ȘI: Oana-Claudia Iurescu: „Vreau să fiu candidatul PMP pentru funcția de primar al Galațiului”

Pe 4 decembrie 2018, filiala Galați a Partidului Mișcarea Populară a deschis procesul de selecție a celor din rândul cărora se va desemna candidatul partidului pentru primăria municipiului Galați, într-un proiect de democrație participativă la care este invitată să subscrie  întreaga comunitate gălățeană, proiect intitulat simbolic „ÎMPREUNĂ”.

CITEȘTE ȘI: Fostul procuror Gabriela Lenghel vrea să-l trimită acasă pe primarul Pucheanu

„Va fi atât o competiție internă în care candidații vor trebui să dobândească susținerea membrilor organizației noastre, dar și o dezbatere în care gălățenii, deopotrivă cu membrii partidului, vor fi invitați să se implice direct, urmând ca la finalul acestei campanii de selecție să le fie solicitat punctul de vedere și susținerea pentru unul sau altul dintre candidați” a declarat președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de