Un bărbat din Galați a murit din cauza virusului West Nile

Autor :

Data : 10 august 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Înțepătura unui țânțar a fost fatală.

Bărbatul avea 79 de ani, iar rudele le-au declarat medicilor că omul nu a fost plecat nici la pescuit și nici nu a părăsit Galațiul în ultimele luni. Când a ajuns la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase, pacientul avea multiple pișcături de țânțar pe corp.

”Este vorba despre un caz cu multiple comorbidități, care a fost internat în Spitalul de Boli infecțioase Galați cu o evoluție fulminantă în ziua decesului. A decedat pe 6 august, în spitalul nostru. Pacientul respectiv a fost diagnosticat cu meningoencefalită acută, cu rezultat pozitiv de la Institutul Cantacuzino, pentru West Nile”, a declarat dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Galați.

În perioada 2 mai – 8 august s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Din cele 23 de cazuri, 11 s-au înregistrat în săptămâna 1 – 8 august. Tot în această săptămână s-a produs şi decesul bărbatului de 79 de ani. Cazurile au fost înregistrate în judeţele Dolj (5), Olt (4), Iaşi (4), Brăila (2), Ilfov (2), Bihor (1), Bacău (1), Galaţi (1), Vrancea (1), Teleorman (1) şi în Bucureşti (1).

Infecţia cu virusul West Nile se răspândeşte prin înţepătura de ţânţari, care la rândul lor o capătă de la păsările infectate.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de