Umilința de la Iași nu-l potolește pe Dragnea: vrea 30.000 de manifestanți sâmbătă, la Casa de Cultură din Galați

Data : 10 mai 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Jandarmeria va monta garduri pentru a separa susținătorii PSD de restul gălățenilor.

Presa apropiată a PSD, precum și conturile de pe rețelele de socializare ale partidului lui Dragnea anunță un „mare miting” la Galați, sâmbăta asta.

„Potrivit informațiilor noastre, PSD va organiza un miting de amploare la Galați, sâmbătă, de la ora 11.00. Liderii PSD vor să mobilizeze aproximativ 30.000 de oameni, pe modelul evenimentului de la Iasi”, scrie stiripesurse.ro, site condus de Iosif Buble, soțul deputatei PSD Diana Tușa.

Jandarmii au adus deja gardurile și le-au lăsat în parcarea de la Casa de Cultură. Aceștia au emis și un comunicat de presă:

„În contextul desfăşurării pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi, sâmbătă, 11 mai, a.c., în intervalul orar 08.00 – 14.00, a unei adunări publice declarate şi avizate de către Primăria Municipiului Galaţi, Jandarmeria Galaţi invită cetăţenii care participă la această manifestație cât şi celorlalţi cetăţeni, să adopte o atitudine cooperantă, un comportament civilizat, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să aibă un dialog permanent cu forţele de ordine aflate în dispozitiv.

Rolul forţelor de ordine (jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali) este de a asigura protecţia tuturor cetăţenilor şi vor interveni, punctual, atunci când apar comportamente de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică. Totodată, efectivele poliţiei rutiere, sprijinite de cele ale poliţiei locale vor îndruma traficul rutier şi pietonal iar asigurarea măsurilor de ordine pentru siguranţa şi integritatea mijloacelor de transport cu care sosesc participanţii la adunarea publică, în locurile în care acestea vor fi staţionate, va reveni poliţiştilor locali.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate, reamintim participanţilor la adunările publice că următoarele fapte pot fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare: instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice; organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare.

Dispozitivul de ordine publică va fi dimensionat şi adaptat astfel încât să poată asigura desfăşurarea în condiţii de legalitate, normalitate şi siguranţă a manifestației publice”.

Sursa foto: Facebook/Galatiul Nostru

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de