Tutun pentru narghilea, ascuns în rezervorul pentru combustibil al unui autocar

Autor :

Data : 28 iunie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Doi șoferi bulgari sunt acuzați acum de contrabandă.

În ziua de 27 iunie, în jurul orei 21.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – ITPF Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru intrarea în ţară, doi cetățeni bulgari  de 21, respectiv 51 de ani, şoferi ai unui autocar marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni că aceştia ar putea transporta marfă fără documente de provenienţă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului. Astfel, au fost descoperite ascunse, într-un loc special amenajat în rezervorul pentru combustibil al autocarului, 184 de pachete cu tutun aromat pentru narghilea, în greutate de 184 kilograme, de proveniență Emiratele Arabe Unite, pentru care bărbaţii nu posedau niciun document de provenienţă.

„Cu privire la cele constatate, cetăţenii bulgari au declarat că sunt şoferi la firma de transport şi nu aveau cunoştinţă despre existenţa pachetelor cu tutun. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor descoperite, în valoare de 31.280 lei, şi a autocarului, în valoare de 279.222 lei, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, pasagerii din mijlocul de transport au fost preluaţi de către un alt autocar aparţinând aceleiaşi firme, în vederea continuării călătoriei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de