Tun la Casa de Ajutor a Pensionarilor din Târgu Bujor: au dispărut toți banii!

Data : 19 februarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Singurul care mai putea da explicații, președintele, a decedat.

Peste 500 de familii din Târgu Bujor și din comunele învecinate au rămas fără puținii bani economisiți prin Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor în speranța că dacă atunci când vor avea nevoie vor putea primi un împrumut.

De câteva săptămâni, nicio familie nu a mai reușit să încaseze nici împrumuturi, nici principalul ajutor care le era acordat, ajutorul de înmormântare și explicația care le-a fost dată este că în conturile Casei de Ajutor Reciproc Târgu Bujor nu mai este nici un leu.

Mai grav este că nici nu se poate afla cum au dispărut banii, pentru că președintele ales la ultima Adunare Generală a decedat.

În disperare de cauză, oamenii au mers la primarul din Târgu Bujor, Laurențiu Gâdei și i-au cerut ajutorul pentru a reuși să își încaseze ajutoarele de înmormântare restante.

„Este o situație gravă privind pensionarii membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Bujor. Sunt acolo 115 membri din Tg. Bujor, 29 de membri din Moscu, 37 de membri Umbrăreşi şi alţi peste 250 membri din localităţile învecinate. Această asociaţie, constituită din membri pensionari cotizanţi, în principal acordă un ajutor deces membrilor familiilor, între 100 şi 800 lei, şi împrumuturi. Este o asociaţie independentă condusă de un preşedinte, acum decedat, ales de Adunarea Generală formată din peste 500 de membri. Nu sunt bani de plăţi, nu au nimic în conturi. Căutăm soluţii, dar trebuie ştiut că Primăria nu are nici o responsabilitate sau autoritare asupra acestei asociaţii”, a explicat primarul Laurenţiu Gâdei.

Rămâne de văzut în ce măsură va reuși Poliția să dea de urma banilor dispăruți.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de