Transportul feroviar are nevoie de resuscitare

Data : 9 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Vagonul emblematic din cadrul campaniei #SEPOATE a ajuns azi la Galați.

Vagonul emblemă al campaniei #SEPOATE, lansată de câteva zile de Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV), a juns în această dimineață și la Galați. Este vorba despre un vagon de clasa a doua modernizat în atelierele de la Grivița. Are cam tot ce se cere în prezent: scaune ergonomice, mochetă, internet, radio, TV, sisteme de monitorizare a călătorilor și și de informare a acestora.

Potrivit liderilor Federației, vagonul va ajunge, până pe 11 noiembrie, la toate regionalele din țară pentru a arăta că dacă există voință se poate.

„Noi credem că a venit vremea să dăm semnale civilizate, în consens cu așteptările călătorilor, nu în detrimentul lor oprind trenurile. În condițiile actuale, nu mai putem vorbi de performanță, ci de subzistență, atât cât va mai fi și asta. Copilul nostru e pe patul de moarte, și murdar, și flamand, și bolnav. Are nevoie de resuscitare. Demersul nostru este pentru a obține consens și pentru a putea da restart! Iar asta implica multe, inclusiv un management responsabil și sănătos.”, spun reprezentanții Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane.

De ce s-a lansat această campanie? Pentru că transportul feroviar, atât cel de călători cât și cel de marfă este aproape de faliment, iar infrastructura – șinele de cale ferată – veche, uzată tehnic și moral, transformă călătoria cu trenul într-un calvar.

„Investițiile în infrastructură sunt deosebit de importante, având în vedere că viteza medie de circulație a scăzut de la an la an, până la 44 km/h pentru trenurile de călători și 19 km/h pentru trenurile de marfă! Românii nu merită să călătorească în vagoane curățate cu 4 lei”, se arată în motivarea campaniei.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de