Transnistria, unica rezervă a Moscovei împotriva Unirii! (II)

Data : 24 septembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Al doilea episod din seria de opinii ale președintelui OT a PMP, Ilie Bălan despre reunificarea româno-moldovenească.

„După anul 1945, Uniunea Sovietică, cu frontiere și zone de influență clar marcate la tratatul de la Potsdam, inițiază procesul de revendicare a imperiului rus. Comunismul sovietic a fost forma și modelul de organizare socială prielnică pentru menținerea și promovarea aspectului imperialist al poporului slavon. Odată ce perioada imperialistă devenea istorie în Europa, marcată de căderea ultimului bastion, imperiul Austro-Ungar, și se încununa cu nașterea națiunilor și a țărilor, Uniunea Sovietică acceptase comunismul ca fiind unica șansă de menținere indirectă a unei forme de pseudoimperiu. Elita sovietică înțelegea perioada de 50 de ani ca timp necesar pentru revendicarea formei imperialiste și pregătirea fortărețelor pentru eventualele disesiuni politice ulterioare, care aveau să se întâmple la încheierea perioadei de admonestare.

Garantarea existenței expozeului rusofil și după 50 de ani începea pentru românii din Basarabia cu procesul de formare a unei națiuni moldovenești, ambiguitate asupra căreia insistă și astăzi o serie de politicieni pro europeni de la Chișinău. Pregătirea minuțioasă a acestui detașament fals ideologic va naște după anul 1990 partide proruse sau, în cel mai rău caz pentru Kremlin, diversioniști cu aspirații europene dar care nu vor pune Bucireștiul pe axa traseului. Siguranța loialității și combaterea unei eventuale digresiuni a clasei politice de sorginte KGB-istă la Chișinău, vine odată cu cedarea în 1945 Basarabiei a 6 județe parte altădată a Republicii Autonome Socialistă Sovietică Moldovenească din cadrul RSS Ucrainene cu capitala la Balta, astăzi Tiraspol. Această manevră fiind biletul câștigător împotriva unificării neamului românesc după declarația de independență a Republicii, prin acceptarea unei Constituții în care Transnistria este parte teritorială a Republicii, o greșeală enormă a Chișinăului si un triumf pentru Moscova.

Urmează punctul final, explozia bombei cu efect întârziat, conflictul de pe Nistru,prin care interesele ruso-germane manipulează prin teoria conflictului înghețat, argumentează prezența OSCE-ului, a trupelor ruse de pacificatori și armata a 14-a primește acord nedeclarat pentru a staționa pe un teritoriu oarecum parte a Ucrainei,nicidecum parte a României Mari. Și de această dată, cum devine unirea mai aproape de noi ? Simplu! Chișinăul renunță la Transnistria , astfel dezamorsăm politica 5+2 care a adus atâta victorie și laude bastioanelor moscovite în politica de la Chisinău, transpunem conflictul armat al acestei zone pe masa securității internaționale”, crede liderul Organizației de Tineret a PMP Galați, Ilie Bălan.

Acesta a ținut să mai transmită un mesaj clar unioniștilor: „Transnistria nu ne aparține precum nici problema în sine. Și totuși, cum trecem Prutul?!”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de