Toți porcii din comuna Suceveni au fost sacrificați

Autor :

Data : 4 august 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Zona va rămâne însă sub supravegherea medicilor veterinari.

Veterinarii din Galați au decis astăzi ca toți porcii din comuna Suceveni să fie sacrificați. Decizia a fost luată după ce săptămâna trecută s-a descoperit un focar de pestă porcină iar ieri, alte două focare au fost confirmate, în aceeași localitate.

Vestea că animalele le vor fi asomate i-a facut pe localnicii din Suceveni să izbucnească. Oamenii sunt nemultumiți că deși temuta boală nu a afectat toți porcii, veterinarii au decis să-i sacrifice pe toți.

„Am rămas fără porc de Crăciun. Cu cine să te pui? Noi suntem prea mici ca să fim băgați în seamă. Nici nu cred că vom avea de unde să cumpărăm carne de porc, de Crăciun, dacă în zonă îi taie pe toți”, a spus Caragea Ion, un localnic din Suceveni.

„Acum ceva timp mi-am adus fata de la București în sicriu și acum am rămas și fără porc. Era porcul din care trebuia să-i fac pomana fetei”, a spus printre lacrimi o bătrână.

IMG_20180804_165614

„Sintagma uciderii preventive vine ca măsură excepțională care se poate aplica în scopul lichidării rapide a focarului de boală, chiar și de la suspiciune. Acest virus al pestei porcine africane, să știe tot cetățeanul, nu se transmite la om, dar este de o agresivitate și o difuzibilitate extrem de mare, care poate cauza dezechilibre economice foarte mari. Măsura uciderii preventive a fost introdusă de către legiuitor, tocmai ca măsură excepțională, în ajutorul oamenilor”, a declarat dr. Carmen Stroia – dir. D.S.V.S.A. Galați.

Toate gospodăriile au fost dezinfectate, iar animalele asomate au fost îngropate. Zona va rămâne în atenția medicilor veterinari.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de