Toamna se numără… majorările! Prețurile carburanților cresc cu 32 de bani

Data : 6 septembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Prima majorare va avea loc peste câteva zile, pe 15 septembrie, iar cea de-a doua de la 1 octombrie.

Peste doar câteva zile, șoferii vor avea o nouă surpriză neplăcută atunci când vor merge să alimenteze cu combustibili la benzinării: prețurile carburanților vor fi mai mari cu cel puțin 16 bani pe litru. Acest lucru se va întâmpla începând cu data de 15 septembrie 2017, însă nu este singura majorare de care șoferii vor avea parte! Începând cu 1 octombrie 2017, prețurile carburanților cresc din nou cu încă 16 bani pe litru, totul din cauza creșterii accizelor.

Guvernul a a luat această decizie spunând că accizele pe carburanți din România sunt printre cele mai mici din Europa. Și uite așa România va rămâne printre cele mai sărace țări din Europa, dar va avea accizele la carburanți aliniate la cele practicate de țările mult mai bogate.

Potrivit celor de la auto.ro, majorarea aplicată de Guvernul Tudose este identică cu cea inițiată de fostul premier Victor Ponta acum 3 ani. Acesta a introdus atunci supraaccizarea carburanților, o măsură care, până la urmă, s-a dovedit a fi ineficientă. Ulterior, dupa majorarea de catre PSD, a urmat eliminarea accizei si scaderea preturilor de la pompa.

Majorarea prețurilor la carburanți va duce, inevitabil, la majorări de preț în toate domeniile și sectoarele, inclusiv la energie, alimente și transporturi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de