Telenovela autobuzelor SH: Alde Cosca și Dima își schimbă părul dar năravul ba!

Autor :

Data : 25 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Inclusiv primarul Pucheanu le-a cerut celor din ALDE să-și reconsidere poziția vizavi de acest demers.

Transurb Galați a lansat pe SICAP (fostul SEAP) un anunț de achiziție a unor autobuze second-hand.

Oferta sună astfel: „Achiziţie 30 autobuze urbane diesel second-hand, de 12 metri lungime, in loturi de cate 10 autobuze fiecare. Fiecare lot va avea aceeaşi marcă, tip şi producător, destinate transportului public local de persoane din Municipiul Galati cu mimin urmatoarele caracteristici ale motorului: minim EURO IV, tip DAF / MAN D0834-02/D0836 LOH-03/echivalent, putere motor pana la 200 kW, 6 cilindrii in linie. Fiecare dintre autobuzele solicitate trebuie sa fie cu ani de fabricatie si prima inmatriculare nu mai vechi de 2007”. Suma pusă la bătaie de Transurb este de 4.230.000 de lei.

Managerul societății, Mihai Cadinoiu, a spus că își asumă această achiziție, spunând că în pragul iernii are nevoie de 15-20 de mijloace de transport care să stea în permanență în stand-by pentru situațiile când se defectează cele de pe trasee.

Primăria pare însă că nu este de acord cu această decizie a Transurb. „Primăria municipiului Galați precizează că licitația lansată de S.C. Transurb S.A. Galați pentru achiziționarea celor 30 de autobuze second hand este o decizie care aparține exclusiv conducerii societății. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, nu încurajează și nu susține achiziția de mijloace de transport în comun second hand. Mai mult de atât, la inițiativa sa, Consiliul Local a probat o serie de proiecte dedicate modernizării infrastructurii de transport și înnoirii parcului auto al societății prin achiziționarea de troleibuze, autobuze și tramvaie noi. Actuala administrație dorește să le asigure gălățenilor un transport civilizat și modern, care să le ofere cetățenilor confort, dar și cu efecte pozitive pe termen mediu și lung asupra calității mediului. Întrucât demersul S.C. Transurb S.A. Galați contravine strategiei municipalității de modernizare a transportului public în comun, primarul Ionuț Pucheanu i-a convocat la discuții, sâmbătă, 24 noiembrie 2018, pe reprezentanții societății de transport public local”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Mai mult, primarul Ionuț Pucheanu le cere celor de la ALDE să-și reconsidere poziția: „Refuz categoric să susțin un astfel de proiect care nu are nimic în comun cu strategia asumată de mine și Consiliul Local. În condițiile în care actuala administrație depune eforturi considerabile pentru ca transportul public în comun să fie modernizat, nu admit ca directorul unei societăți publice subordonate să nu țină cont de hotărârile Consiliului Local și de proiectele pe care le avem în derulare. Este inacceptabil ca municipiul Galați să continue să achiziționeze pentru cetățenii săi mijloace de transport în comun la mâna a doua, de o calitate îndoielnică. Achiziția de autobuze second hand nu este singura opțiune pentru ca societatea să nu se confrunte cu probleme în sezonul rece. S.C. Transurb S.A. Galați va beneficia de tot sprijinul nostru și va fi susținută în așa fel încât să treacă cu bine peste iarnă. O prioritate a mandatului meu este înnoirea parcului auto al Transurb și realizarea unui management de trafic modern și nu am de gând să renunț la acest obiectiv. Motiv pentru care solicit ferm conducerii S.C. Transurb S.A. Galați să-și reevalueze opțiunile și să-și reconsidere poziția”.

Colac peste pupăză, președintele ALDE Galați, Cristian Dima, spune că a discutat cu primarul Pucheanu, care și-a exprimat „disponibilitatea pentru a susţine acele decizii care sunt în interesul gălăţenilor”.

„Decizia Transurb de a achiziţiona autobuzele necesare pentru a susţine transportul public pe perioada iernii reprezintă un demers de apreciat şi lăudabil, având în vedere că în anotimpul rece, mai ales în timpul căderilor de zăpadă, gălăţenii caută modalităţi de a ajunge mai uşor şi în siguranţă unde au nevoie. Gălăţenii trebuie să ştie că se pot baza pe infrastructura locală de transport, aceasta fiind capabilă să facă faţă oricărei situaţii apărute. Mă bucur că am avut ieri o discuţie pe acest subiect cu primarul Ionuţ Pucheanu, alături de care am discutat despre necesitatea susţinerii unui transport public modern în Galaţi, domnia sa arătându-şi disponibilitatea pentru a susţine acele decizii care sunt în interesul gălăţenilor. ALDE va susţine toate demersurile care se impun pentru ca gălăţenii să aibă acces la un sistem de transport sigur, eficient şi modern, la cele mai înalte standarde. Poate pentru unii demersul conducerii Transurb este surprinzător, însă trebuie să avem în vedere faptul că nu ne permitem ca pe timpul iernii sau chiar şi în cazuri speciale să nu existe o soluţie pentru transportul în comun. Acest demers al Transurb nu afectează cu nimic licitaţia desfăşurată de primărie pentru achiziţia de noi mijloace de transport, autobuze electrice şi hibrid”, a postat pe Facebook Cristian Dima.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de