Tată şi fiu cercetaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei

Data : 22 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Un cetăţean ucrainean i-a încredinţat fiului său vehiculul, deşi știa că permisul deţinut de către tânăr nu-i dă acest drept.

În după-amiaza zilei de 20 februarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier a ajuns pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, ucraineanul K.Y., în vârstă de 22 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul şi o remorcă, ambele înmatriculate în Ucraina. Acesta era însoţit de tatăl său, cetăţeanul ucrainean K.S., în vârstă de 53 de ani, şoferul de drept al autocamionului.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că tânărul este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile B şi C, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară şi categoria CE.

Cu privire la cele constatate K.S. a declarat că deşi ştia că permisul de conducere valabil deţinut de fiul sau nu îi dădea dreptul a conduce, el i-a încredinţat totusi ansamblul de vehicule de pe pista de aşteptare până în dreptul cabinei de control pentru trecerea frontierei, considerând că acest fapt nu ar constitui o problemă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv în cazul lui K.Y., încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv în cazul lui K.S.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de