Tandemul PSD-ALDE ne bagă pe gât SPLIT TVA fără niciun fel de negociere

Data : 24 septembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Să vedeți după 1 ianuarie 2018 câte companii mari își vor muta afacerile din România.

Observ cu surprindere cât de anemică este reacția societății la publicarea, la sfârșitul lunii august, a Ordonanței 23/2017, privind plata defalcată a TVA-ului, cunoscută și sub denumirea „SPLIT TVA”.

Consider că această măsură toxică, extrem de gravă, se încadrează perfect în zona birocrației excesive și este un atac direct la micii antreprenori. Dacă se va introduce, acestă măsură va reprezenta lovitura de grație pentru economia românească, în special pentru capitalul românesc pentru că ar duce la scoaterea efectivă din circulație a 16% din cashflow. Cum ar fi ca peste noapte, moneda în circulație a unui stat să fie redusă cu 19%? Evident, toate investițiile se vor scumpi.

Deși reprezentanții mediului de afaceri au combătut cu argumente introducerea acestei măsuri, deși au fost explicate neajunsurile și impovararea, îngreunarea absurdă și inexplicabilă a contribuabililor de bună credință, a plătitorilor de taxe adică, măsura se introduce cu forța de tandemul PSD-ALDE, fără niciun fel de negociere. Cam așa au procedat de fiecare dată când au venit la putere: au fluturat în fața electoratului un program numai lapte și miere, iar când s-au văzut la butoane au schimbat totul, doar în interesul lor!

De fapt, este posibil ca această lipsă de reacție a mediului antreprenorial să fie, în realitate, liniștea dinainte furtunii. Nu este exclus ca în curând, companii mari să-și mute afacerile din România, sătule de birocrația excesivă și de modificările legislative făcute peste noapte.

Mi-e groază să anticipez cum va evolua mediul economic începând cu anul 2018.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de