Tablou de vară târzie, cu un autobuz, puradei goi pușcă și oameni dezinteresați

Autor :

Data : 15 septembrie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Din păcate, este vorba despre o realitate cruntă, cu care suntem contemporani și pe care nimeni nu vrea s-o schimbe deloc!

După ce toată vara gălățenii au avut parte de un transport public incendiar, la propriu, din cauza lipsei aerului condiționat din mijloacele de transport în comun, iată că sezonul se încheie apocaliptic: autobuze cu puradei dezbrăcați complet! Nu, nu este o glumă, este realitatea tristă a civilizației din orașul de la Dunăre. Să fie clar, n-am nimic cu domnii sau doamnele de la Transurb, protestul meu se îndreaptă în special către ceilalți călători din autobuzul din imagine. Aceștia au găsit de cuviință că prezența acelui grup de pui de romi aproape dezbrăcați (unul era în fundul gol) este subiect de glumă. Au râs pe-ndelete, au scos telefoanele mobile și i-au filmat pe cei trei copii, dar unul nu s-a răstit la ei și nu a făcut scandal pentru ca ei să fie dați jos din mijlocul de transport. De ce s-o mai dăm cotită, vorbim de acea teamă de care suferim atunci când vine vorba despre țigani. Sau indiferență, ori poate rea-voință! Culmea este că nu vorbim despre țigani adulți, ci de niște bieți puradei, pe care dacă-i apucai de o „aripă” îi dădeai jos din autobuz în câteva fracțiuni de secundă.

Și vreți să știți cum s-a ajuns la această situație jenantă? De la un alt episod în care Măria Sa cetățeanul a dat dovadă de simț civic care tindea spre zero! Puradeii s-au răcorit preț de câteva zeci de minute în fântâna publică din Mazepa… Da, aceea pe lângă care stau sute, chiar mii de alți copii și care s-ar putea îmbolnăvi rapid dacă, să zicem, acești puradei ar avea ceva boli transmisibile. Dar pe cine interesează acest lucru? Vă spun eu, pe nimeni.

Aproape sigur ați văzut cu toții cum în mijloacele de transport urcă tot felul de oameni ai străzii, murdari, care put de la o poștă și care cară sarsanale infecte. Probabil că doar Dumnezeu poate pune un diagnostic legat de bolile pe care le putem lua de la acești oameni. La fel, nu am văzut pe nimeni să reacționeze. Ba da, cei mai mulți pasageri se mută în cealaltă parte a mijlocului de transport, evident, după ce duc batistele la nas. Poate că n-ar fi rău ca și șoferii să intervină și să-și selecteze călătorii. Chiar dacă unii ar putea spune că-i discriminare, sunt convins că imediat i-ar trăsni mirosul de urină uscată pe pantalonii nespălați de luni de zile.

Așadar, revenind la subiectul acestui articol, respectiv puradeii dezbracați din autobuz, cred cu tărie că întregul sistem este vinovat pentru ceea ce se întâmplă. Acei puradei nu aveau voie să fie pe străzi, la acele ore ale dimineții, ci într-o instituție de învățământ. Acolo unde să nu fie discriminați pe bază de etnie, ci ajutați să devină oameni normali. Obligatoriu, era nevoie și de sprijinul părinților acestor copii, care probabil că erau pe la vreo cârciumă sau, de ce nu, la muncă în străinătate. Dacă analizez mai atent, poate că nu-i ceva anormal ceea ce am văzut astăzi dimineață și poate că tocmai aceeași impresie avut-o și oamenii din autobuz care nu au reacționat cum ar fi trebuit! Complicate-s căile ăstea ale libertății de exprimare!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de