Sute de rable au fost evacuate de pe domeniul public

Autor :

Data : 12 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Toți care văd mașini uitate pe domeniul public pot sesiza primaria la adresa sesizari@primariagalati.ro.

Pe parcursul anului 2017, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au verificat un număr de 473 de autoturisme despre care oamenii ar fi reclamat că sunt abandonate. În cazul unui număr de patru dintre mașini nu s-au confirmat reclamațiile.

În urma verificărilor din teren au fost aplicate un număr de 439 somații de ridicare a autoturismelor abandonate. Trebuie precizat că 307 proprietari de autoturisme care intră sub incidența legii nr. 421/2002 și-au ridicat mașinile fără continuarea procedurilor.

Totuși pentru alte 135 de autoturisme a fost finalizată și înaintată documentația către Primăria Municipiului Galați. Dintre acestea, 70 de mașini au fost transportate la depozitul municipalității. De aici 12 proprietari au venit personal să le recupereze după ce au achitat serviciile de ridicare și transport în valoare de 272,42 lei și 10 lei pe zi pentru depozitare.

„Este anormal să abandonăm o mașină care nu mai este utilizată. Trebuie să ne pese tuturor de felul în care arată domeniul public”, spune primarul Ionuț Pucheanu.

Conform legii, în termen de 10 zile de la emiterea notificării inspectorii Primăriei pot ridica mașina și după alte 10 zile de depozitare, aceasta devine proprietatea UAT Galați.

Sesizările pot fi făcute online la adresa sesizari@primariagalati.ro sau la numărul de telefon 0336/102112.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de