Surprinşi de jandarmi în timp ce sustrăgeau piatră cubică din Situl Arheologic Barboşi

Autor :

Data : 22 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cinci bărbaţi din Galaţi s-au ales cu dosar penal pentru că făceau ilegal săpături în perimetrul Sitului Arheologic Barboşi.

Un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menţinere a ordinii publice pe raza Secţiei 3 poliţie Galaţi a observat în zona Sitului Arheologic Barboşi un grup de cinci bărbaţi care scoteau pavajul din piatra cubică.

„Întrucât Situl arheologic este înscris în Lista Monumentelor Istorice a judeţului Galaţi, jandarmii au intervenit pentru a se informa cu privire la legalitatea lucrărilor efectuate şi astfel au aflat că cei cinci bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 22 ani şi 43 ani, angajaţi ai unei societăţi gălăţene nu au autorizaţie de a efectua lucrări în perimetrul sitului. Totodată, jandarmii au observat că panoul de informare privind prezenţa sitului arheologic şi de restricţionare a accesului a fost smuls şi distrus. Dat fiind cele constatate, jandarmii au informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi”, a declarat lt. Catalin Badin, [urt. De cuv. Jandarmeria Galati.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit faptul că, cei cinci bărbaţi s-au prezentat la sediul firmei unde s-a stabilit ca aceştia să meargă la Tirighina pentru a scoate piatra cubică şi a pava curtea interioară a societăţii. Ajunşi la faţa locului, bărbaţii au scos piatra pe care au încărcat-o în trei maşini iar în timpul pauzei de masă, unul dintre bărbaţi a scos din pământ panoul de informare pentru a-l lua acasă şi a-l folosi în gospodărie. De asemenea, aceştia au declarat verbal că şi în data de 20 martie au încărcat patru maşini cu piatră cubică din perimetrul sitului arheologic.

În cauză, jandarmii gălăţeni au întocmit actele de sesizare, cercetările fiind continuate de către poliţişti din cadrul I.P.J. Galaţi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de