Studenții, chemați să-și nominalizeze „profii tari”

Data : 4 martie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Startul nominalizărilor s-a dat pe 1 martie și se va încheia pe 25 martie.

Începând din data de 1 martie, cei mai merituoși dintre profesori vor putea fi nominalizați pentru a primi distincția Profesor Bologna, singura distincție oferită de studenți marilor profesori care îi inspiră.

„Ai un profesor care te inspiră? Acum ai ocazia să-ți arăți recunoștința față de acesta. Prin simpla completare a unui formular, acesta va avea șansa, în urma evaluărilor, să primească distincția Profesor Bologna, singura distincție oferită cadrelor didactice de către studenți în semn de recunoștință și apreciere.

Completează formularul site-ul www.profitari.ro până la data de 25 martie și vei fi cu un pas mai aproape de a-ți răsplăti profesorul care îți face studenția mai frumoasă!”, se arată în anunțul lansat de organizatori.

Iată cum arată un Profesor Bologna în opinia organizatorilor de la ANOSR.

„Profesorul Bologna este un specialist, pasionat de educație, care folosește tehnologia și metodele potrivite de predare cu scopul de a pregăti studenții pentru integrarea în piața muncii, și, mai important, în societatea de mâine. Un Profesor Bologna analizează și răspunde nevoilor morale, dar și etice ale studenților, știe să decodifice informația într-un limbaj corect, firesc, apropiat. El reprezintă pedagogul care lasă senzația generală de prietenie/afecțiune/apropiere, echitate între generații.

Profesorul Bologna este cel care câștigă prezența, respectul și atenția studenților prin creativitatea metodelor de predare, adaptate stilului de viață al studentului secolului XXI, prin jovialitatea și ușurința cu care se lasă înțeles de către studenți, prin darul oratoriei și încrederea pe care o manifestă față de capacitatea de dezvoltare și înțelegere a studenților.

Profesorul Bologna este cel care nu-ți lasă timp să te gândești la pauza dintre cursuri. Este profesorul care te surprinde mereu prin inovație și creativitate! Este cel care nu folosește listele de prezență în scopul de a atrage studenții la cursuri. Este profesorul care îi face pe studenți să se simtă atrași și interesați de educație și de descoperirea ei.

Profesorul Bologna este cadoul pe care studentul îl deschide cu interes și curiozitate la fiecare curs!”.

În 2017, Gala Profesorului Bologna a adus, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, premii pentru patru cadre didactice: două la Facultatea de Litere, unul la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice și unul la Știința și Ingineria Alimentelor. Un al cincilea titlu de Profesor Bologna a ajuns la Universitatea „Danubius”, chiar la rectorul Andy Pușcă.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de