„Studențiada” la Galați

Data : 27 octombrie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

În perioada 1-8 noiembrie 2016 va avea loc ,,Studențiada”, cel mai mare festival studențesc organizat la nivel național

Acest proiect a luat ființă încă din anul 2006, când Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) a determinat peste 5.000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activități extracuriculare, atingându-și încă de pe atunci scopul: dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoii de socializare, distracţie şi creativitate a tinerilor, precum şi de a le oferi o experienţă studenţească de neuitat.

De la an la an, numărul studenților care și-au arătat interesul pentru acest festival a crescut considerabil, iar din acest motiv, Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG) în parteneriat cu AIESEC Galați și Liga Studenților Basarabeni din Galați (LSBG) și-au unit forțele pentru a duce mai departe tradiția festivalului și la Galați.

Organizatorii evenimentului și-au propus să ofere studenților o săptămână plină de activități inedite, menite să îi ajute să deprindă compentențele necesare dezvoltării individuale, cât și profesionale și să sublinieze rolul important pe care tinerii îl au ca cetățeni, oferindu-le șansa de a se cunoaște, de a interacționa și de a se implica în proiecte comune. Cele 7 zile sunt dedicate educației, sănătății, culturii, sportului, dar și distracției. Toți participanții la festival vor beneficia în această perioadă de intrare gratuită la toate obiectivele turistice și culturale ale Galațiului, dar și de multe alte facilități.

14714809_1474088552607565_3635757323595683301_o

„Studențiada este o oportunitate inedită pentru studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați, dar și un mod de a ne răsplăti prin activități recreative voluntarii noștri. Sunt bucuros că am reușit să colaborăm cu încă 2 organizații din Galați, pentru ca impactul evenimentului în comunitate să fie unul de amploare, așa cum ne dorim de fapt.  Pe parcursul unei săptămâni vom încerca să desfășurăm activități pe care poate studenții nu le-ar face în mod normal, și prin care vor învăța să comunice mai ușor și își vor face mulți prieteni, iar aceste lucruri sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea personală și profesională. Nu e de ajuns să fi un bun specialist într-un domeniu, trebuie să știi și să interacționezi cu oamenii, ori asta o înveți doar prin acest tip de acțiuni.”, a declarat Rusu Vitalie, vicepreședinte SSMG.

Festivalul Național ,,Studenţiada”  este organizat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR),  în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, prin organizații membre din 16 centre universitare din țară: București, Iași, Craiova, Timișoara, Tg. Jiu, Petroșani, Galați, Constanța, Brasov, Târgu- Mureș, Bacău, Târgoviște, Arad, Sibiu, Ploiești și Cluj și îndeamnă tinerii „să învețe să trăiască studențește”!

Înscrierile se vor face pe bază de formular online, ce va fi disponibil începând de joi- 27.10.2016 pe pagina de facebook SSMG.

Partenerii locali ai evenimentului sunt: Universitatea Dunărea de Jos Galați, Facultatea de Medicina si Farmacie, Primăria Galați, Consiliul Județean Galați, Cinema 3D Galați, Centrul de Transfuzii Sangvine, Centrul Delfinul, Gazetto Café, Casa Veche Pub.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:,

Articole scrise de