Studenți la vârsta senectuții

Data : 11 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cel mai vârstnic student din cadrul proiectului U3A are... 85 de ani!

170 de studenți seniori au început ieri anul universitar la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Ei vor studia discipline de interes din următoarele domenii: Drept, Economie, Nutriție și Ingineria alimentelor, Științe și Tehnologie, Istorie și Filosofie, Artă și Literatură, Teologie, Educație pentru vârsta de argint, Turism, Informatică, Kinetoterapie, Medicină și Psihologie.

„Învăţarea pe tot parcursul vieţii, incluziunea socială, dialogul intergeneraţional, valorizarea şi valorificarea potenţialului uman sunt principalele obiective care au stat la baza iniţiativei pionier lansate de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi în 2016 și materializată sub denumirea de Universitatea Vârstei a Treia – U3A”, ne-a declarat Violeta Pușcașu, coordonatorul acestui proiect, dar și prodecan în cadrul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice.

La final, toți participanții vor primi certificate de absolvire. Cel mai tânăr student înscris pentru anul universitar 2017-2018 are 55 de ani, iar cel mai în vârstă are… 85 de ani. Activităţile se vor desfăşura sub formă de prelegeri şi conferinţe, ateliere de dezbatere şi seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate şi promenade.

u3a

În toamna anului trecut au demarat, la Galați, cursurile Universității Vârstei a Treia (U3A), un proiect pilot, construit după un model de origine franceză, adaptat spaţiului cultural şi academic gălăţean, care așază în mijlocul acțiunilor sale seniorii.

Prima promoție a însumat peste 100 de absolvenți, având vârste cuprinse între 55 și 85 de ani, care și-au luat în serios rolul de studenți și au participat cu plăcere la activitățile desfășurate sub formă de: prelegeri și conferințe, ateliere de dezbatere și seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate și promenade. Cursurile U3A sunt de formare, fără diplomă.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de