Știința face spectacol la Noaptea Cercetătorilor

Data : 26 septembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

La Galați, evenimentul va fi găzduit de Campusul Științei de pe strada Domnească

În România, anul 2017 aduce cea de-a 10-a ediție a Nopții Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut și s-au alăturat tot mai multe orașe organizatoare. De la o ediție la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau și-au urmat pasiunea pentru știință. Este uimitor cum știința, din pasiune, pentru job sau pur și simplu hobby, reușește să adune în același loc oameni de toate felurile și să genereze progres la nivelul comunităților și la nivel global.

Cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori şi inventatori îi aşteaptă pe pasionații de știință de toate vârstele în Campusul Științei din Galați, pe strada Domnească nr. 111, vineri, 29 septembrie, începând cu ora 17.00.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere lucruri fascinante despre lumea subacvatică în cadrul unor ateliere interactive. Provocările vor continua cu aplicații ale chimiei și fizicii în studiul mediului înconjurător iar apoi publicul va păși în lumea tehnologiei unde va putea testa imprimanta 3D și aplicații de mecatronică și robotică.

În cadrul evenimentului avem pregătite pentru copii jocuri educative care în același timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și discuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la întrebările cele mai încuietoare.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să participe la o tombolă cu premii constând în gadgeturi inteligente.
Organizatori: Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Centrul Europe Direct Galați, Consiliul Județean Galați, Primăria Galați.

Parteneri media: Agerpres, b365.ro, stiripesurse.ro, economica.net, dailybusiness.ro, Romania TV, feminis.ro, romaniapozitiva.ro.

Programul complet este disponibil AICI

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de