Splendida platitudine din şedinţa ordinară de la municipiu

Data : 24 noiembrie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Sau cu ce şi-au mai omorât timpul consilierii locali

Şedinţa ordinară a Consiliului Local aferentă lunii noiembrie, desfăşurată joi 24 noiembrie, în sala de şedinţe a Clădirii de Sticlă a Consiliului Judeţului s-a caracterizat prin platitudine. Consilierii au votat în genere pe bandă rulantă, maşinăria de ridicat mâini oprindu-se la un moment dat doar pentru a pune în urne voturile secrete necesare pentru desemnarea unor reprezentanţi în Consiliile unor instituţii sociale subordonate municipalităţii. Au fost adoptate hotărâri privind încadrarea în Planul Urbanistic de Detaliu al unor terenuri. Interesant de urmărit este dacă aceste terenuri vor fi concesionate sau chiar vândute în şedinţe viitoare. Nişte biserici au primit finanţări din bugetul municipalităţii, că doar tot ne aflăm în plină camapanie, iar popii îndrumă turma Domnului la vot!

Un lucru pozitiv a fos adoptarea unei hotărâri de premiere a elevilor olimpici ai oraşului.

Evident, urmare a alocării fondurilor menţionate, a fost adoptată şi rectificarea bugetară.

Medicii de familie apropiaţi de vârsta pensionării au fost asiguraţi că li se vor reînoi anual concesionările pentru spaţiile municipalităţii în care funcţionează cabinetele lor medicale. Deci medicii îşi vor putea reînnoi contractele cu CJAS Galaţi. Ceea ce înseamnă că decizia va fi adoptată, de principiu, în şedinţa viitoare a CL-ului.

S-a mai discutat şi despre necesitatea reabilitării gardului Cimitirului din Strada Coşbuc, asta ca să nu ajungem să privim direct din stradă activităţile specifice unui cimitir.

A fost adoptată inclusiv propunerea legată de terenul pe care se va construi staţia de compostare deşeuri, mult disputată în una dintre şedinţele anterioare. De această dată Nicuşor Ciumacenco a fost asigurat că întregul teren se află în proprietatea municipalităţii. Reamintim cititorilor că în şedinţa anterioară în care s-a retras de pe ordinea de zi propunerea, Ciumacenco ceruse funcţionarilor Primăriei să precizeze cu exactitate dacă terenul aparţine integral municipalităţii, astfel încât consilierii să nu adopte ilegal construirea unei investiţii publice pe un teren privat. Atunci, liberalii şi consilierii PMP au refuzat să voteze proiectul, pentru a nu adopta o decizie ilegală.

După girul consilierilor locali, CJ va putea relua demersurile pentru proiectul construirii staţiei de compostare deşeuri, ce va beneficia de finanţare europeană.

Iar Ministerul Culturii a respins propunerea municipalităţii privind inevstiţia în reabilitarea schitului arheologică de la Tirighina ce atestă faptul că pe aceste teritorii au existat aşezări umane încă din perioada imperiului Roman. La propunerea consilierului local liberal Corduneanu, pe parcursul săptămânii viitoare primarul, consilieri locali şi profesori universitari ai Facultăţii de Istorie de la Universitatea ,,Dunărea de Jos,, se vor reuni pentru a stabili abordarea potrivită de contestare a deciziei ministerului, şi realuarea solicitării iniţiale. Acum, dacă mai trăim încă într-o ţară ce se pretinde liberă în exprimare, nici schitul istoric de la Tirighina nu e ,,poneiul roz,, aşa că, ce pretenţii putem avea că vom fi sprijiniţi?!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de