Spitalul Județean se înnoiește cu un accelerator liniar de particule

Autor :

Data : 9 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Odată cu aducerea acestui dispozitiv medical vor fi efectuate și lucrări de extindere şi reamenajare a secţiei de Radioterapie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, va participa mâine, 9 noiembrie, ora 13.00, la sediul Guvernului României, la semnarea contractului de furnizare a acceleratorului liniar de particule către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Unitatea medicală gălăţeană a fost inclusă în Programul de Îmbunătăţire a Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar, derulat de către Ministerul Sănătăţii şi finanţat prin acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Contractul prevede şi executarea de lucrări civile de construcţie pentru instalarea echipamentelor de radioterapie, respectiv accelerator liniar de particule.  Licitaţia pentru dotarea unităţii medicale gălăţene cu un accelerator liniar de particule a fost derulată de către Ministerul Sănătăţii. Acceleratorul liniar de particule reprezintă o metodă modernă şi eficientă de tratament în domeniul cancerului. Datorită faptului că este prevăzut cu lamele ajustabile, radiaţia este îndreptată doar către zona tumorii, cu afectarea minimă a ţesutului sănătos din jurul tumorii.

În cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Galaţi a demarat procedurile de achiziţie pentru servicii de proiectare şi execuţie lucrări de extindere şi reamenajare a secţiei de Radioterapie. Astfel, se va realiza o construcţie nouă care va include cabinetele medicilor specialişti, vestiare pentru pacienţii din ambulatoriu, respectiv un lift pentru accesul pacienţilor la acceleratorul liniar de particule. Proiectul are o valoare de aproximativ un milion de euro, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.

Centrul de Radioterapie Galaţi are adresabilitate crescută: pe linia Bucureşti – laşi nu mai există alt centru de radioterapie. Astfel, pacienţii din şase judeţe (Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Vaslui şi Constanţa) se adresează centrului de la Galaţi, care dispune de un spaţiu corespunzător pentru instalarea unui accelerator liniar de particule.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de