Spectacol pe cer: eclipsă parțială de Lună

Data : 7 august 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Intrarea la Observator va fi gratuită în această seară, iar dacă vremea va fi nefavorabilă, observațiile vor fi anulate.

În această seară se va produce o eclipsă parţială de Lună, vizibilă și de pe teritoriul României. Acest fenomen astronomic va începe la ora 18.50, moment în care Luna se va găsi sub orizont.

De la ora 20.23 Luna va intra în conul de umbră al Pământului, exact în momentul în care aceasta va răsări. Cu această ocazie, Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluță” Galaţi va fi deschis publicului între orele 20.00 şi 22.30.

În afara eclipsei de Lună, care va fi dificil de observat, vizitatorii vor putea observa prin telescop planetele Jupiter şi Saturn. Maximul eclipsei va fi la ora 21.21, moment în care Luna se va găsi doar la 9 grade deasupra orizontului, iar din aceste motive va fi dificil de observat fenomenul astronomic. La ora 22.18, Luna va ieşi din conul de umbră al Pământului.

Magnitudinea eclipsei parţiale de Lună va fi de 0.2464 (24.64%). În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, observațiile astronomice vor fi anulate. Intrarea la Observatorul Astronomic în seara de 7 august 2017 (intervalul 20.00 – 22.30) va fi gratuită și se va face doar pe la poarta dinspre punctul Trecere Bac.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de