Spectacol de lumini, de Ziua Națională a României

Autor :

Data : 1 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Zeci de militari au mărșăluit cu torțe prin centrul orașului.

Retragere cu torțe

Manifestarile dedicate Zilei Naționale s-au încheiat în această seară cu un spectacol de lumina, la Galați. Zeci de militari au mărșăluit prin centrul orașului sub privirile pline de emoție și de admirație ale gălățenilor.
50 de militari de la Batalioanele 300 Infanteria Mecanizată „Sfântul Andrei” şi 284 Tancuri Cuza Vodă au participat în această seară la retragerea cu torţe de la Galaţi. Frigul nu i-a ținut în case pe gălățeni, care au ieșit în număr mare să vadă spectacolul militarilor.

„Avem onoarea ca în Garnizoana Galaţi, în cinstea tuturor eroilor români, căzuţi în câmpurile de luptă, în special din Primul Război Mondial, război pentru reînteregirea neamului, să executăm o retragere cu torţe prin care să ducem mai departe flacăra jertfei lor şi să îi cinstim pentru totdeauna”, a declarat căpitan Ilie Melinte, comandantul Garnizoanei Galaţi.

Militarii au mărșăluit din zona „Inelul de rocadă”, până la parcul „Viva”. Retragerea cu torțe a militarilor simbolizează întoarcerea de pe câmpul de luptă a învingătorilor și reprezintă un prilej de cinstire a armatei române.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de