Situație critică pentru aproape 60 de persoane găzduite de Asociația „Bunul Samaritean” din Nicorești

Autor :

Data : 18 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Acestea îngheață de frig și riscă să nu mai aibă ce mânca de sărbători.

40 de școlari din familii defavorizate, ajutați zilnic la lecții, și 15 tineri și adulți cu dizabilități grave, găzduiți permanent la Asociația „Bunul Samaritean” din Nicorești, sunt nevoiți să îndure frigul după ce, recent, centrala asociației s-a stricat. Mai mult decât atât, indemnizațiile de la stat pentru cele 15 persoane cu dizabilități se lasă așteptate de trei luni. Situația este aproape critică deoarece asociația a epuizat toate fondurile de care dispunea, iar costurile cu achiziția unei centrale noi depășesc posibilitățile organizației. În plus, deși e frig, cei 40 de copii continuă să vină acolo după scoală, pentru că primesc și o masă caldă, pe care cei de la asociație nu știu cu certitudine până când o mai pot asigura.

În aceste condiții, Comunitatea Ro100 „Curățăm Galațiul” se solidarizează cu cei aproape 60 de beneficiari ai Asociației „Bunul Samaritean” din Nicorești, care în acest moment îngheață de frig și riscă să nu mai aibă ce mânca de sărbători.

«Facem un apel pentru solidarizare, către întreaga comunitate gălățeană, de la simpli oameni până la mediul de afaceri și la cel de ONG-uri. Pe toți îi invităm să facă mai departe cunoscută situația celor de la Nicorești, dar și să se implice direct în campania „Donează căldură și o masă caldă! Donează pentru un miracol de Crăciun la Nicorești!”, demarată de comunitatea Ro100 „Curățăm Galațiul”. E nevoie urgentă de alimente, lemne, produse de igienă, suport tehnic pentru achiziția și montarea unei centrale termice pe lemne, servicii de consiliere juridică, voluntariat, dar și de donații în bani, care pot fi direcționate direct către Asociația „Bunul Samaritean”. Doar împreună îi putem ajuta pe cei deja încercați de soartă, ajunși să stea în frig și fără sursă sigură de mâncare. Haideți să le dăruim fiecare dintre noi căldură și o masă caldă! Haideți să facem împreună un miracol de Crăciun la Nicorești!», se arată într-un comunicat al organizației.

Pentru donații:

Asociația United Cristian Aid Bunul Samaritean

CUI 16291453

Cont LEI: RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770

Raiffeisen Bank

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de