Sezonul de iarnă nu trebuie să dea fiori reci gălățenilor racordați la sistemul public de încălzire

Data : 11 octombrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Asigurările vin de la primarul Ionuț Pucheanu, care-i încurajează însă și pe cei eligibili să ceară ajutorul pentru centrale.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu i-a asigurat astăzi pe gălățenii care încă sunt dependenți se sistemul public de termoficare că la iarnă vor avea caloriferele încălzite. Edilul nu a clarificat însă și situația subvențiilor care fac gigacaloria mai „suportabilă” și nici dacă rău-platncii vor primi și ei căldură.

Ionuț Pucheanu i-a încurat însă pe toți cei care sunt eligibili pentru a primi ajutoarele pentru procurarea unui sistem alternativ de încălzire să depună cereri pentru a primi aceste ajutoare.

„Îi încurajez pe toți cetățenii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, în cadrul programului de acordare a ajutorului financiar pentru achiziționarea unui sistem alternativ de producere a apei calde și căldurii, să își depună în continuare documentele necesare și să devină independenți. În felul acesta nu vor mai fi puși în situația de a suferi de frig din cauza celor care nu înțeleg să își achite facturile la timp”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Ionuț Pucheanu a ținut să-i asigure pe gălățeni că zvonurile potrivit cărora ajutoarele pentru centrale vor fi sistate sunt false.

„Am auzit în ultima vreme multe zvonuri care îi induc în eroare pe mulți dintre dumneavoastră. Aceste zvonuri fac referire la plata ajutorului în vederea achiziționării unui sistem alternativ de producere a apei calde și căldurii pentru persoanele care au depus sau încă mai depun documente. Îi asigur pe toți cetățenii care au depus dosarele pentru a obține acest ajutor financiar de la Primărie, că vor primi banii. Toate dosarele care au fost depuse până la începerea furnizării de agent termic în sistem centralizat vor fi plătite”, a explicat edilul.

Până în prezent au fost depuse 7.265 de dosare și s-au făcut plăți către 4.607 de beneficiari.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de